Jogurttijuusto

Jogurttijuusto

2 h 30 min
keskitaso
66 kcal / 100g
1
0

Jogurttijuusto on raikkaan hapokas tuorejuusto. Se sopii levitteeksi leivän päälle, voileipäkkuihin tai uunikasvisten täytteeksi. Voit myös maustaa jogurttijuustoa, katso maustamisvinkit ohjeen lopusta.

Ainekset

8 annosta
1 ½ l
500 g
2 tl
suolaa
2
kananmunaa

Ohje

  1. Nosta avaamaton jogurttipurkki yöksi huoneenlämpöön, jotta jogurtin happamuus lisääntyy.
  2. Jatka seuraavana päivänä kuumentamalla maito kiehumispisteeseen. Hämmennä kuumaan maitoon suola ja keskenään sekoitetut jogurtti ja munat. Kuumenna seos uudelleen lähelle kiehumispistettä hitaasti sekoittaen.
  3. Nosta kattila levyltä, peitä kannella. Anna heran erottua juustomassasta n. 30 min. Nosta massa reikäkauhan avulla kostealla sideharsolla vuorattuun siivilään. (Jos haluat maustaa juuston, tee se tässä vaiheessa. Sekoita höyste varovasti juustomassan joukkoon kulhossa.)
  4. MAUSTAMISVINKKEJÄ

  5. * Lisää halutessasi juustomassan joukkoon pieniksi kuutioiksi leikattuna 50 - 75 g savuporoa + 1 dl persiljasilppua TAI 50 - 75 g kylmäsavulohta + 1 dl tuoretta tillisilppua.
  6. * Paistettu jogurttijuusto: Voitele halutessasi juusto munalla. Paista grillivastuksen alla 300 asteessa 3 - 4 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
66 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
4 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
119 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)