
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
8 h
Yhteensä
8 h 45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
4.33
tähteä viidestä
3 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
3 l
Valio täysmaitoaValio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
-
3 l Valio Eila® maitojuomaa 3%
Voit kokeilla myös -
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl juustonjuoksutinta
Jaa resepti
Ohje
- Kaada maito kattilaan. Lisää suola. Kuumenna kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon juoksutin. Kuumenna maitoa vielä hiukan lisää eli 40 - 42 asteiseksi. Lämpötila ei saa nousta sitä korkeammaksi. Nosta kattila levyltä. Peitä kannella. Anna saostua lieden reunalla 20 - 30 min.
- Leikkaa hyytyneeseen juustomassaan veitsellä ristiviillot.
- Anna heran erottua n. 10 min. Nostele juustomassa reikäkauhan avulla kostutetulla sideharsolla vuorattuun juustomuottiin, lävikköön tai siivilään. Taita sideharso juuston päälle. Laita päälle pieni lautanen kevyeksi painoksi.
- Anna juustoa valua jääkaapissa muutamia tunteja tai yli yön. Kumoa ja poista liina.
- Tarjoa esim. buffetpöydässä erilaisten kylmien kala- ja liharuokien kera, suomalaisessa pitopöydässä, piimälimpun päällä tai jälkiruokana hillon kanssa.


Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
63 kcal
Proteiini
3,2 g
Hiilihydraatti
4,8 g
Rasva
3,5 g
Tyydyttynyt rasva
2,1 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa