Juoksutinjuusto

Juoksutinjuusto

8 h 45 min
keskitaso
63 kcal / 100g
29
59

Juoksetejuusto, juoksutinjuusto, kotijuusto; rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kyseinen juusto kuuluu vanhaan suomalaiseen ruokaperinteeseen. Juoksutinjuuston pehmeän mieto maku sopiikin moneen käyttöyhteyteen. Juusto on mm. pitoruokien kestosuosikki.

Ainekset

10 annosta
3 l
Valio täysmaitoa
1 rkl
suolaa
1 rkl
juustonjuoksutinta

Ohje

  1. Kaada maito kattilaan. Lisää suola. Kuumenna kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon juoksutin. Kuumenna maitoa vielä hiukan lisää eli 40 - 42 asteiseksi. Lämpötila ei saa nousta sitä korkeammaksi. Nosta kattila levyltä. Peitä kannella. Anna saostua lieden reunalla 20 - 30 min.
  2. Leikkaa hyytyneeseen juustomassaan veitsellä ristiviillot.
  3. Anna heran erottua n. 10 min. Nostele juustomassa reikäkauhan avulla kostutetulla sideharsolla vuorattuun juustomuottiin, lävikköön tai siivilään. Taita sideharso juuston päälle. Laita päälle pieni lautanen kevyeksi painoksi.
  4. Anna juustoa valua jääkaapissa muutamia tunteja tai yli yön. Kumoa ja poista liina.
  5. Tarjoa esim. buffetpöydässä erilaisten kylmien kala- ja liharuokien kera, suomalaisessa pitopöydässä, piimälimpun päällä tai jälkiruokana hillon kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
63 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
3 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
120 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (54)

Nimetön27.7.2018 kello 14:14
Voikohan maitoon sekoittaa lisäksi proteiinijauhetta?
Nimetön27.7.2018 kello 11:36
Juoksettuukohan tämä normaalisti jos maidon sekaan lisää protskujauhetta?
Nimetön11.5.2018 kello 20:09
Erittäin, erittäin mieto juusto. Kaipaa mielestäni enemmän suolaa! Laitoin juustomassaan ruohosipulia, mutta se ei tehnyt juustosta sen maukkaampaa. Seuraavaksi aion maustaa massan vahvalla paprikajauheella.