Välimeren kurkku-oliivikeitto

Välimeren kurkku-oliivikeitto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Välimeren kurkku-oliivikeitto

Välimeren kurkku-oliivikeitto

Kylmä kurkkukeitto sopii kesäpäivän kevyeksi välipalaksi tai lounaan osaksi salaatin ja leivän kera.

Valmistusaika

Työaika
15 min
Yhteensä
15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 - 2 (n. 600 g)
tuoretta kurkkua
5 dl
½ dl
hienonnettua tuoretta basilikaa
2 rkl
hunajaa
2
valkosipulin kynttä
mustapippuria myllystä
2 rkl
sitruunamehua
1 dl
vihreitä oliiviviipaleita
1 prk (180 g)

Ohje

  1. Kuori kurkut perunankuorimisveitsellä ja soseuta monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella
  2. Lisää jogurtti, basilika ja mausteet, valkosipulin kynsi hienonnettuna. Lisää lopuksi viipaloidut oliivit ja n. puolet salaattijuustosta murustettuna. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
  3. Nostele annoskulhoihin tai laseihin ja viimeistele lopulla murustetulla salaattijuustolla. Tarjoa leivän kera esim. alkuruoaksi kesän buffetpöydässä.
Vinkki

Vinkki

* Jos otat keiton mukaan esim. piknikille, kuljeta se termospullossa. Sekoita ja koristele ennen tarjoilua

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
93 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›