Välimeren kurkku-oliivikeitto

Välimeren kurkku-oliivikeitto

Kylmä kurkkukeitto sopii kesäpäivän kevyeksi välipalaksi tai lounaan osaksi salaatin ja leivän kera.

15 min
helppo
93 kcal / 100g
0

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 - 2 (n. 600 g)
tuoretta kurkkua
5 dl
½ dl
hienonnettua tuoretta basilikaa
2 rkl
hunajaa
2
valkosipulin kynttä
mustapippuria myllystä
2 rkl
sitruunamehua
1 dl
vihreitä oliiviviipaleita
1 prk (180 g)

Ohje

  1. Kuori kurkut perunankuorimisveitsellä ja soseuta monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella
  2. Lisää jogurtti, basilika ja mausteet, valkosipulin kynsi hienonnettuna. Lisää lopuksi viipaloidut oliivit ja n. puolet salaattijuustosta murustettuna. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
  3. Nostele annoskulhoihin tai laseihin ja viimeistele lopulla murustetulla salaattijuustolla. Tarjoa leivän kera esim. alkuruoaksi kesän buffetpöydässä.
Vinkki

Vinkki

* Jos otat keiton mukaan esim. piknikille, kuljeta se termospullossa. Sekoita ja koristele ennen tarjoilua

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
93 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›