Paistettu Mifu jauhis-riisi

Paistettu Mifu jauhis-riisi

Koko perheelle maistuva, kiinalaisravintola -henkinen paistettu riisi valmistuu yhdellä pannulla. Mifu jauhis tuo yhdessä kananmunan kanssa ruokaisuutta ja täyttävyyttä aterialle. Tulisemman ruoan ystävät voivat nauttia paistetun riisin chilikastikkeen kera.

Ainekset4 annosta

4 annosta
2
kananmunaa
ripaus
suolaa
1 tl
vettä
1 (200 g)
keltainen paprika kuutioituna
1 pieni
sipuli hienonnettuna
2
valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 pkt (250 g)
1 l (n. 650 g)
keitettyä riisiä , esim. jasmiini
2 rkl
ketjap manis -soijakastiketta
mustapippuria myllystä
3
kevätsipulia tai pala purjosipulia

Paistamiseen

Ohje

  1. Sekoita munat, suola ja vesi tasaiseksi. Kuumenna Oivariini paistinpannulla ja kaada munaseos pannulle. Anna kypsyä ja käännä. Lopuksi paloittele muna suikaleiksi paistinlastalla ja siirrä lautaselle.
  2. Lisää pannulle rasvaa. Lisää paprikakuutiot, sipuli ja valkosipuli. Paista, kunnes sipuli on kuullottunut.
  3. Lisää joukkoon jauhis ja paista, kunnes se on ruskistunut. Siirrä jauhis-kasvisseos lautaselle.
  4. Lisää pannulle rasvaa ja riisi. Jos riisit ovat takertuneet toisiinsa, lisää se "hajotettuna", esim. sormin murusteltuna. Ruskista.
  5. Mausta soijakastikkeella ja pippurilla. Sekoita hyvin.
  6. Yhdistä riisiin jauhis ja munasuikaleet. Kuumenna. Viimeistele viipaloidulla kevät- tai purjosipulilla.

Vinkki

Tarjoa paistettu riisi halutessasi chilikastikkeen, esim. srirachan kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
138 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g
Kalsium
171 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›