Parhaat mokkaruudut

Parhaat mokkaruudut

Tällä ohjeella valmistat uunipellillisen todella muhkeita ja mehevän suklaisia mokkaruutuja, joissa mokkaruutujen parasta osaa, eli kuorrutusta, on reilusti. Mokkaruudut ovat voittamaton kahvipöydän, myyjäisten ja lastenjuhlien herkku.

40 min
keskitaso
357 kcal / 100g
23
24

Ainekset30 palaa

30 palaa
5
kananmunaa
6 dl
sokeria
7 ½ dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
1 ½ dl
kaakaojauhetta
1 rkl
vaniljasokeria
300 g
3 dl

Kuorrutus

150 g
vajaa dl (0,9 dl)
vahvaa kahvia
5 rkl
kaakaojauhetta
9 dl (450 g)
tomusokeria

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Sulata voi.
  3. Sekoita kuivat aineet, voi ja maito muna-sokerivaahtoon vuorotellen kevyesti nostellen. Älä vatkaa turhaan.
  4. Levitä taikina leivinpaperille uunipannulle. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 min.
  5. Valmista kuorrutus. Mittaa ainekset kattilaan. Kuumenna samalla sekoitellen, kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista. Anna jäähtyä hetki. Kaada kakkulevyn päälle keskeltä aloittaen. Säästä halutessasi n. 1/2 dl kuorrutusta koristeraitoihin.
  6. Anna kuorrutuksen jähmettyä jääkaapissa peitettynä. Valuta loppu kuorrutus kuorrutuksen pinnalle raidoiksi. Jos kuorrutus on ehtinyt jähmettyä, lämmitä sitä hiukan. Leikkaa mokkaruudut annospaloiksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
357 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
48 g
Rasva
16 g
Suola
1,5 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
489 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)