Pekoni-perunalaatikko

Pekoni-perunalaatikko

1 h 40 min
keskitaso
110 kcal / 100g
4
4

Pekoni-perunalaatikko on maukasta sekä helppoa arkiruokaa ja kypsyy uunissa muiden askareiden lomassa.

Ainekset

4 annosta
2 pkt (à 120 g)
fileepekonia
1 (200 g)
iso sipuli
1 kg
perunoita
3 dl
vettä
1 pkt (250 g)
½ tl
suolaa

Voiteluun

1 rkl

Ohje

  1. Paloittele pekoni. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista pannulla pekonin rasvassa.
  2. Kuori ja viipaloi perunat. Laita perunat ja pekoni-sipuliseos kerroksittain voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Alimmaisen ja päällimmäisen kerroksen tulee olla perunaa
  3. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää joukkoon paloiteltu Koskenlaskija ja suola. Sekoita, kunnes seos on tasaista.
  4. Kaada seos perunoiden päälle. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 1 t 10 min.
  5. Tarkista kypsyys. Ripottele valmiin ruoan pinnalle halutessasi persiljaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
110 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
7 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
93 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)