Pekonispagetti

Pekonispagetti
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Pekonispagetti

Pekonispagetti

Pekonispagetti on saanut inspiraationsa Italian ylpeydestä Pasta carbonarasta. Miilunpolttajien kerrotaan valmistaneen Pasta carbonaraa hiilien päällä. Tarina kertoo nimen syntyneen mausteena käytetystä mustapippurista, joka näyttää pieniltä hiilen palasilta pastan seassa.

Valmistusaika

Työaika
35 min
Yhteensä
35 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

1212 arvostelua

Ainekset2 annosta

2 annosta
1 pkt (170 g)
amerikanpekonia
1 pieni (80 g)
sipuli
300 g
spagettia , tagliatellea tai penneä
1
kananmuna
2 dl
1 dl
mustapippuria myllystä
1 - 2 dl
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Suikaloi pekoni. Paista pekonisuikaleita pannulla keskilämmöllä. Lisää hienonnettu sipuli.
  2. Keitä pasta (al dente) pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Vatkaa munan rakenne rikki kulhossa. Lisää munan joukkoon kerma ja maito. Valuta ja huuhdo keitetty pasta siivilässä ja siirrä takaisin kattilaan.
  4. Yhdistä pastaan pekoni-sipuliseos ja muna-kerma-maitoseos. Lisää mustapippuria.
  5. Kuumenna hetken aikaa, samalla sekoitellen, kunnes munaseos hyytyy. Älä kuumenna liikaa, jotta ruoka jää mehevän kosteaksi.
  6. Koristele annokset juustoraasteella ja revityllä basilikalla. Tarjoa heti.
Alkuun
Grillattu parsa & vaahdotettu Viola
20 min
Jälkeen
Tiramisu
5 h 40 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
246 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›