Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Peruna-juus­to­salaatti

Kevyt peruna-juustosalaatti sopii sellaisenaan pikkuruoaksi tai lisäkkeeksi erilaisille liha- tai kalaruoille. Kokeile kesällä myös grilliruokien lisänä.

Peruna-juustosalaatti
Peruna-juustosalaatti

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 8 perunaa (keskikokoista)
  • 1 punasipuli
  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 prk (180 g)
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon
  • 1 prk (50/35 g) kapriksia liemineen
  • 2 dl
    Valio A+™ luonnonjogurtti rasvaton on pehmeää ja keveydestään huolimatta ihanan täyteläistä jogurttia. Nauti sellaisenaan tai…
    Valio A+™ luonnonjogurtti 1 kg rasvaton laktoositon
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
    Valio Viola® kevyt e200 g ruohosipuli tuorejuusto laktoositon
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl sokeria
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa

Koristeluun

  • ruohosipulia
  • 8 perunaa (keskikokoista)
  • 1 punasipuli
  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 prk (180 g) Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
  • 1 prk (50/35 g) kapriksia liemineen
  • 2 dl Valio A+™ rasvatonta luonnonjogurttia
  • 1 rasia (200 g) Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl sokeria
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa

Koristeluun

  • ruohosipulia

Ohje

  1. Keitä, jäähdytä ja kuori perunat. Leikkaa ne isohkoiksi kuutioiksi
  2. Hienonna punasipuli ja ruohosipuli. Valuta juustokuutiot.
  3. Sekoita jogurtti, tuorejuusto ja mausteet keskenään.
  4. Pane salaattiainekset ja jogurtti-tuorejuustoseos kulhoon. Sekoita hyvin.
  5. Ripottele pinnalle runsaasti ruohosipulisilppua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 91 kcal
Proteiini 4,1 g
Hiilihydraatti 9,4 g
Rasva 3,9 g
Tyydyttynyt rasva 2,2 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1