Perunamunakas

Perunamunakas
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Perunamunakas

Perunamunakas

Tortilla de patatas eli perunamunakas on tyypillinen espanjalainen tapasherkku.

Valmistusaika

Työaika
40 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset3 annosta

3 annosta
4
perunaa
1
iso sipuli
2 - 3
valkosipulin kynttä
2 (kiinteää)
tomaattia
1
vihreä paprika
1 rkl
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippurirouhetta
5
kananmunaa
½ dl
vettä
1 dl (50 g)

Pinnalle

rosmariinia

Ohje

  1. Aloita munakkaan valmistaminen kuorimalla ja viipaloimalla perunat. Kuori sipuli, halkaise se ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Silppua valkosipuli. Kuutioi tomaatit ja paprika.
  2. Kuumenna Oivariini isolla paistinpannulla. Ruskista sipuliviipaleet siinä kevyesti. Lisää perunaviipaleet. Jos perunat ovat raakoja, paista ne lähes kypsiksi. Lisää valkosipuli. Kääntele.
  3. Lisää kasvikset. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Riko munat kulhoon. Kaada vesi joukkoon ja vatkaa kevyesti munien rakenne rikki. Kaada munakasseos pannulle muiden aineiden päälle ja nostele massaa niin, että seosta valuu kaikkialle. Lisää juustoraaste.
  5. Kypsennä munakasta kunnes pinta on hyytynyt. Jos haluat molemmin puolin paistetun munakkaan, käännä se ison kattilankannen tai lautasen avulla ja ruskista kevyesti toinen puoli. Ripottele pinnalle silputtuja yrttejä.
  6. Tarjoa munakas heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
74 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›