Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Piimäpiirakka

Piimäpiirakka mukailee ranskalaisten ylpeyttä crème brûlée:tä suomalaisella twistillä. Lopputuloksena on raikas jälkiruokapiirakka, johon sitruksen aromia antavat sitruunaruoho ja limetinlehdet.

Piimäpiirakka
Piimäpiirakka

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl tomusokeria
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ¾ dl
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 rkl limetin mehua

Täyte

  • sitruunaruohoa (pala)
  • 1 prk (2 dl)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl laktoositon
  • 5 kaffirlimetinlehteä
  • 1 rkl limetin- tai sitruunankuorta
  • 4 dl
    Valio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
    Valio rasvaton piimä 1 l
  • 3 kananmunaa
  • ½ dl sokeria

Pinnalle

  • ½ dl ruokokidesokeria

Pohja

  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl tomusokeria
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ¾ dl Valio voita
  • 1 rkl limetin mehua

Täyte

  • sitruunaruohoa (pala)
  • 1 prk (2 dl) Valio Keittiön kuohukermaa
  • 5 kaffirlimetinlehteä
  • 1 rkl limetin- tai sitruunankuorta
  • 4 dl Valio piimää
  • 3 kananmunaa
  • ½ dl sokeria

Pinnalle

  • ½ dl ruokokidesokeria

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää kuutioitu voi. Nypi taisaiseksi, murumaiseksi seokseksi.
  2. Raasta pestyn limetin kuori (laita sivuun) ja purista mehu. Lisää limemehu jauho-voiseokseen. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.
  3. Poista sitruunaruohosta kuivat ulommaiset lehdet. Painele ruohoa veitsen hamarapuolella, jotta rakenne rikkoutuu ja maut vapautuvat. Laita kerma, sitruunaruoho, kaffirlimetinlehdet ja limetin kuoriraaste kattilaan. Keitä keskiteholla, kunnes neste on haihtunut puoleen.
  4. Siivilöi kerma. Anna jäähtyä hetki. Sekoita kerma, piimä, munat ja sokeri.
  5. Painele taikina piirakkavuoan (10 x 35 cm) pohjalle ja raunoille. Voit myös kaulia taikinan levyksi ja nostaa piirakkavuokaan. Paina taikinan päälle tiivisti leivinpaperi. Esipaista uunin alaosassa 200 asteessa 20 min.
  6. Alenna uunin lämpö 150 asteeseen. Ota leivinpaperi pois piirakkapohjan päältä. Kaada täyte vuokaan. Paista uunin keskiosassa 30 min, kunnes piirakka on kauttaaltaan hyytynyt.
  7. Jäähdytä piirakka hyvin. Anna vetäytyä peitettynä jääkaapissa väh. 4 t, mielellään seuraavaan päivään.
  8. Ennen tarjoilua: Ripottele pinnalle ruokokidesokeri. Sulata kaasupolttimella.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 223 kcal
Proteiini 4,8 g
Hiilihydraatti 22,1 g
Rasva 12,6 g
Tyydyttynyt rasva 7 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1