Pikantti uunilohi

Pikantti uunilohi
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Pikantti uunilohi

Pikantti uunilohi

Kapristen, limen ja aurinkokuivattujen tomaattien hapokkuus taittaa lohen rasvaisuutta, muodostaen tasapainoisen makuelämyksen. Tarjoa maukkaan uunilohen kanssa perunasosetta tai kasvis-perunamuusia.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
40 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset5 annosta

5 annosta
1 (850 g)
kirjolohifileetä
1
limetti tai sitruuna
1 - 2 rkl
kapriksia
2 - 3 rkl
aurinkokuivattua tomaattia
1 prk (2,5 dl)

Ohje

  1. Huuhdo filee kylmällä vedellä. Poista ruodot esim. ruotopinseteillä. Poista nahka.
  2. Leikkaa filee annospaloiksi (5 - 6 kpl). Siirrä uunivuokaan, johon kalapalat sopivasti mahtuvat.
  3. Pese limetti kuumalla vedellä. Raasta siitä ohut pintakuori. Purista mehu.
  4. Valele kalapalat limettimehulla (2 - 2 1/2 rkl). Levitä kalan pintaan limetin kuoriraaste.
  5. Ripota kalapalojen päälle kapriksia ja hienonnettua, aurinkokuivattua tomaattia.
  6. Kaada vuokaan ruokakerma.
  7. Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 40 min tai kunnes kypsää.
  8. Tarjoa perunasoseen tai Makoisan peruna-kasvismuusin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
141 kcal
Proteiini
13 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›