Pikantti uunilohi

Pikantti uunilohi

1 h
helppo
140 kcal / 100g
14
19

Kapristen, limen ja aurinkokuivattujen tomaattien hapokkuus taittaa lohen rasvaisuutta, muodostaen tasapainoisen makuelämyksen. Tarjoa maukkaan uunilohen kanssa perunasosetta tai kasvis-perunamuusia.

Ainekset

5 annosta
1 (850 g)
kirjolohifileetä
1
limetti tai sitruuna
1 - 2 rkl
kapriksia
2 - 3 rkl
aurinkokuivattua tomaattia
1 prk (2,5 dl)

Ohje

  1. Huuhdo filee kylmällä vedellä. Poista ruodot esim. ruotopinseteillä. Poista nahka.
  2. Leikkaa filee annospaloiksi (5 - 6 kpl). Siirrä uunivuokaan, johon kalapalat sopivasti mahtuvat.
  3. Pese limetti kuumalla vedellä. Raasta siitä ohut pintakuori. Purista mehu.
  4. Valele kalapalat limettimehulla (2 - 2 1/2 rkl). Levitä kalan pintaan limetin kuoriraaste.
  5. Ripota kalapalojen päälle kapriksia ja hienonnettua, aurinkokuivattua tomaattia.
  6. Kaada vuokaan ruokakerma.
  7. Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 40 min tai kunnes kypsää.
  8. Tarjoa perunasoseen tai Makoisan peruna-kasvismuusin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
140 kcal
Proteiini
13 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
9 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
109 mg
D-vitamiini
6 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (19)

ValioAnna Koekeittiöltä30.10.2018 kello 13:46
Kiitos kommenteista ja sympatiasta <3! Onpa ilahduttavaa kuulla, että pikantti uunilohi maistuu myös naapurimaassa.
Nimetön23.10.2018 kello 14:00
Tietysti KERMAA ! Käytän paksua 7 %:sta ja MAISTUU IHANALLE.
Nimetön22.10.2018 kello 16:59
Sympatiaa Valion koekeittiön kokeille! On suorastaan hilpeää lukea reseptien arvosteluja "miksi pitää sotkea kermaa", "miksi pitää pilata ohje jätetomaateilla", jne. :D Jokainenhan saa tuunata ohjeet mielensä mukaan, ellei jokin ainesosa itselle maistu. Pikantti uunilohi löysi jo muutama vuosi sitten tiensä myös ruotsalaisen ystäväni pöytään ja sitä kautta hänen sikäläisten ystäviensä vakiotarjottavaksi vieraille ja kotona. Ruotsissa ei valitettavasti saa Mustapekka-kermaa, joten ystäväni roudaa sitä mukanaan käydessään Suomessa. Meidän molempien mielestä limetti on parempi kuin sitruuna ja antaa nimenomaan sen pikantin maun. Ja lohen on ehdottomasti oltava kirjolohta! Loistava resepti, joka ei koskaan petä <3 Kiitos!