Pikantti uunilohi

Pikantti uunilohi

1 h
helppo
140 kcal / 100g
14
17

Kapristen, limen ja aurinkokuivattujen tomaattien hapokkuus taittaa lohen rasvaisuutta, muodostaen tasapainoisen makuelämyksen. Tarjoa maukkaan uunilohen kanssa perunasosetta tai kasvis-perunamuusia.

Ainekset

5 annosta
1 (850 g)
kirjolohifileetä
1
limetti tai sitruuna
1 - 2 rkl
kapriksia
2 - 3 rkl
aurinkokuivattua tomaattia
1 prk (2,5 dl)

Ohje

  1. Huuhdo filee kylmällä vedellä. Poista ruodot esim. ruotopinseteillä. Poista nahka.
  2. Leikkaa filee annospaloiksi (5 - 6 kpl). Siirrä uunivuokaan, johon kalapalat sopivasti mahtuvat.
  3. Pese limetti kuumalla vedellä. Raasta siitä ohut pintakuori. Purista mehu.
  4. Valele kalapalat limettimehulla (2 - 2 1/2 rkl). Levitä kalan pintaan limetin kuoriraaste.
  5. Ripota kalapalojen päälle kapriksia ja hienonnettua, aurinkokuivattua tomaattia.
  6. Kaada vuokaan ruokakerma.
  7. Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 40 min tai kunnes kypsää.
  8. Tarjoa perunasoseen tai Makoisan peruna-kasvismuusin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
140 kcal
Proteiini
13 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
9 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
109 mg
D-vitamiini
6 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)