Pinaattimuhennos

Pinaattimuhennos
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Pinaattimuhennos

Pinaattimuhennos

Kermainen pinaattimuhennos sopii lettujen täytteeksi tai tarjottavaksi uusien perunoiden, tillin ja voin kanssa tai paistetun kalan. Pinaatin voit korvata myös tuoreella nokkosella.

Valmistusaika

Työaika
15 min
Yhteensä
15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
22 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 l (250 g)
babypinaattia
1 (100 g)
sipuli
2 rkl
1 prk (2 dl)
¾ tl
suolaa
ripaus
musta- tai valkopippuria

Ohje

  1. Huuhtele ja kuivaa pinaatit tarvittaessa hyvin. Hienonna ne karkeasti.
  2. Kuullota hienonnettu sipuli Oivariini rasvassa korkeareunaisessa paistinpannussa, kasarissa tai kattilassa. Lisää pinaatti, anna höyrystyä kypsäksi välillä sekoittaen.
  3. Lisää kerma. Keitä hiljalleen n. 5 min välillä sekoittaen. Mausta.
  4. Tarjoa lettujen tai munakkaan täytteenä tai paistetun kalan lisäkkeenä.
  5. Pinaattimuhennos kananmunilla

  6. Tee valmiiseen muhennokseen lastalla syvennykset. Riko niihin kananmunat. Peitä kannella ja anna kypsyä miedolla lämmöllä 5 - 7 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
164 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.