Pizzapohja pellillinen

Pizzapohja pellillinen

Pizza on ollut suomalaisten suosikkiruokaa useiden vuosien ajan. Valmista kerralla koko pellillinen pizzaa, jolloin pizzasta riittää useammalla syöjälle.

10 min
helppo
264 kcal / 100g
0
0

Ainekset1 uunipellillinen

1 uunipellillinen

Pohja

¼ pkt (à 50 g)
hiivaa
2 dl
vettä
½ dl
½ tl
suolaa
5 dl
vehnäjauhoja

Ohje

  1. Katso ensin, miten pizzapohjan ja pizzan valmistus sujuu lasten kanssa:
  2. Aloita pizzapohjan valmistaminen liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  3. Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa pizzataikina kimmoisaksi.
  4. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
  5. Kauli tai taputtele taikina levinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi.
  6. Anna pizzapohjan kohota täytteiden valmistamisen ajan.
  7. Täytetty pizza paistetaan alalämmöllä uunin alaosassa 250 asteessa n. 10 - 12 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
264 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g
Kalsium
12 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)