Pizzapohja pellillinen

Pizzapohja pellillinen
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Pizzapohja pellillinen

Pizzapohja pellillinen

Pizza tai pitsa on ollut suomalaisten suosikkiruokaa useiden vuosien ajan. Valmista kerralla enemmän pitsataikinaa, jolloin saat koko pellin mitalla herkkuruokaa.

Valmistusaika

Työaika
10 min
Yhteensä
10 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
1515 arvostelua

Ainekset1 uunipellillinen

1 uunipellillinen

Pohja

¼ pkt (à 50 g)
hiivaa
2 dl
vettä
½ dl
½ tl
suolaa
5 dl
vehnäjauhoja

Ohje

  1. Katso ensin, miten pizzapohjan ja pizzan valmistus sujuu lasten kanssa:
    https://www.youtube.com/watch?v=SwM_tdWvqDU
  2. Aloita pizzapohjan valmistaminen liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  3. Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa pizzataikina kimmoisaksi.
  4. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
  5. Kauli tai taputtele taikina levinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi.
  6. Anna pizzapohjan kohota täytteiden valmistamisen ajan.
  7. Täytetty pizza paistetaan alalämmöllä uunin alaosassa 250 asteessa n. 10 - 12 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
264 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.