Siirry sisältöön
Pizzapohja pellillinen

Pizzapohja pellillinen

Pizza tai pitsa on ollut suomalaisten suosikkiruokaa useiden vuosien ajan. Valmista kerralla enemmän pitsataikinaa, jolloin saat koko pellin mitalla herkkuruokaa.

Pizzapohja pellillinen

Ainesosat

uunipellillinen

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • ¼ pkt (à 50 g) hiivaa
  • 2 dl vettä
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ½ tl suolaa
  • 5 dl vehnäjauhoja

Ohje

  1. Katso ensin, miten pizzapohjan ja pizzan valmistus sujuu lasten kanssa:
  2. Aloita pizzapohjan valmistaminen liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  3. Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa pizzataikina kimmoisaksi.
  4. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
  5. Kauli tai taputtele taikina levinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi.
  6. Anna pizzapohjan kohota täytteiden valmistamisen ajan.
  7. Täytetty pizza paistetaan alalämmöllä uunin alaosassa 250 asteessa n. 10 - 12 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 264 kcal
Proteiini 6,7 g
Hiilihydraatti 40,7 g
Rasva 7,6 g
Tyydyttynyt rasva 1,2 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search