Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko kuuluu olennaisena osana suomalaisten perinteistä joulupöytää. Porkkanalaatikko onkin usein suosikkilaatikko vauvasta vaariin.

Ainekset8 annosta

8 annosta
1 kg
porkkanoita
5 dl
vettä
1 tl
suolaa
1 ½ dl
puuroriisiä
2 dl
1 dl
1
kananmuna
½ tl
suolaa
½ dl
siirappia
¼ tl
muskottipähkinää
¼ tl
jauhettua valkopippuria

Pinnalle

1 - 2 rkl
korppujauhoja

Ohje

  1. Keitä kuoritut, paloitellut porkkanat puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä siten, että vesimäärä juuri ja juuri peittää porkkanat. Ota keitinvesi talteen ja pane riisit siihen kiehumaan
  2. Soseuta sillä välin porkkanat. Lisää soseeseen kerma, maito, muna sekä mausteet. Kun riisit ovat kypsiä, yhdistä ne muihin aineksiin. Tarkista suolan määrä.
  3. Kaada seos n. 2 l:n vetoiseen, hyvin voideltuun vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja.
  4. Paista 200 asteessa 45 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
76 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Kalsium
34 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)