Siirry sisältöön
Puolukka-kardemumma panna cotta

Puolukka-kardemumma panna cotta

Puolukkainen panna cotta maustetaan kardemummalla. Makumaailmaltaan se sopii hyvin syksyn tai talven jälkiruoaksi.

Puolukka-kardemumma panna cotta

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 liivatelehteä
  • 1½ rkl kokonaisia kardemumman siemeniä
  • 2 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 dl
    Valio Eila® maitojuomaa 3%
    Valio Eila® laktoositon maitojuoma 3 % maistuu pehmeän täyteläiseltä maidolta ilman makeutta. Tämä hieman rasvaisempi…
    Valio Eila® 3 % maitojuoma 1 l laktoositon
  • ½ dl sokeria
  • 2 dl
    Valio A+™ täyteläistä luonnonjogurttia
    Valio A+™ luonnonjogurtti täyteläinen on pehmeää ja aivan erityisen täyteläistä jogurttia monipuoliseen käyttöön. Nauti sellaisenaan…
    Valio A+™ luonnonjogurtti 1 kg täyteläinen laktoositon

Puolukkakerros

  • 1 liivatelehti
  • 3 dl (200 g) puolukoita
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria

Ohje

  1. Laita liivatelehdet kylmään veteen 5 min ajaksi
  2. Kuumenna kardemumman siemeniä kattilan pohjalla pieni hetki, kunnes sen tuoksu alkaa tuntua. Varo, ettei kardemumma pala. Lisää kattilaan kerma, maito ja sokeri. Keitä hiljalleen 3 - 5 min välillä sekoitellen.
  3. Siivilöi seoksesta kardemummat. Purista liivatelehdet kuiviksi. Lisää ne kermaseokseen. Kuumenna hiukan, jotta liivatteet sulavat, mutta älä keitä. Nosta kattila levyltä. Lisää jogurtti, sekoita.
  4. Annostele panna cotta hiukan jäähtyneenä laseihin tai jälkiruokakulhoihin. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa n. 2 tuntia
  5. Valmista puolukkakerros: Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 5 min. Keitä puolukoita ja vettä hetken aikaa kannen alla. Painele seos siivilän läpi kattilaan. Lisää sokeri. Kuumenna seos ja sulata siihen kuivaksi puristettu liivatelehti. Anna jäähtyä hetki. Lusikoi seosta hyytyneiden annosten päälle.
  6. Pidä jääkaapissa peitettynä 3 - 4 tuntia tai yli yön, jolloin puolukkakerros hyytyy täysin.
  7. Lisää halutessasi muutama puolukka ja tomusokeria siivilän läpi juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 167 kcal
Proteiini 2,4 g
Hiilihydraatti 17,9 g
Rasva 9,4 g
Tyydyttynyt rasva 5,4 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search