Puolukka-kardemumma panna cotta

Puolukka-kardemumma panna cotta

Puolukkainen panna cotta maustetaan kardemummalla. Makumaailmaltaan se sopii hyvin syksyn tai talven jälkiruoaksi.

Ainekset6 annosta

6 annosta
2
liivatelehteä
1 ½ rkl
kokonaisia kardemumman siemeniä
2 dl
1 dl
½ dl
sokeria
2 dl

Puolukkakerros

1
liivatelehti
3 dl (200 g)
puolukoita
1 dl
vettä
1 dl
sokeria

Ohje

  1. Laita liivatelehdet kylmään veteen 5 min ajaksi
  2. Kuumenna kardemumman siemeniä kattilan pohjalla pieni hetki, kunnes sen tuoksu alkaa tuntua. Varo, ettei kardemumma pala. Lisää kattilaan kerma, maito ja sokeri. Keitä hiljalleen 3 - 5 min välillä sekoitellen.
  3. Siivilöi seoksesta kardemummat. Purista liivatelehdet kuiviksi. Lisää ne kermaseokseen. Kuumenna hiukan, jotta liivatteet sulavat, mutta älä keitä. Nosta kattila levyltä. Lisää jogurtti, sekoita.
  4. Annostele panna cotta hiukan jäähtyneenä laseihin tai jälkiruokakulhoihin. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa n. 2 tuntia
  5. Valmista puolukkakerros: Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 5 min. Keitä puolukoita ja vettä hetken aikaa kannen alla. Painele seos siivilän läpi kattilaan. Lisää sokeri. Kuumenna seos ja sulata siihen kuivaksi puristettu liivatelehti. Anna jäähtyä hetki. Lusikoi seosta hyytyneiden annosten päälle.
  6. Pidä jääkaapissa peitettynä 3 - 4 tuntia tai yli yön, jolloin puolukkakerros hyytyy täysin.
  7. Lisää halutessasi muutama puolukka ja tomusokeria siivilän läpi juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
166 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,0 g
Kalsium
67 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›