
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
12 min
Yhteensä
42 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
4.71
tähteä viidestä
7 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 4 dl vehnäjauhoja
- 3 dl kaurahiutaleita
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl (60 g) pakastepuolukoita
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita seokseen nopeasti yhdistetyt kuivat aineet.
- Pyöritä taikina tangoksi ja jaa 30 osaan. Pyöritä palat kämmenten välissä ensin palloiksi ja paina pallot litteiksi. Laita ne leivinpaperille pellille, jätä leviämisvaraa.
- Paina päälle muutamia jäisiä puolukoita. Paista 200 asteessa n. 12 min, kunnes cookiet ovat kauniin vaaleanruskeita. Anna jäähtyä hyvin ja säilytä kannellisessa purkissa
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
416 kcal
Proteiini
5,7 g
Hiilihydraatti
55,2 g
Rasva
18,6 g
Tyydyttynyt rasva
10,1 g
Ravintokuitu
2,4 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa