Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Puolukka-kauracookiet

Itsetehdyt rapsakat cookiet piristävät mielen sateisimmallakin säällä. Keitä lisäksi lämmintä kaakaota tai nauti maitolasillisen kanssa.

Puolukka-kauracookiet
Puolukka-kauracookiet

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl (60 g) pakastepuolukoita

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita seokseen nopeasti yhdistetyt kuivat aineet.
  2. Pyöritä taikina tangoksi ja jaa 30 osaan. Pyöritä palat kämmenten välissä ensin palloiksi ja paina pallot litteiksi. Laita ne leivinpaperille pellille, jätä leviämisvaraa.
  3. Paina päälle muutamia jäisiä puolukoita. Paista 200 asteessa n. 12 min, kunnes cookiet ovat kauniin vaaleanruskeita. Anna jäähtyä hyvin ja säilytä kannellisessa purkissa

Vinkki

Anna cookierasia lahjaksi ystävälle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 416 kcal
Proteiini 5,7 g
Hiilihydraatti 55,2 g
Rasva 18,6 g
Tyydyttynyt rasva 10,1 g
Ravintokuitu 2,4 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search