Purjo-sipulipiirakka

Purjo-sipulipiirakka
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Purjo-sipulipiirakka

Purjo-sipulipiirakka

Maitorahka antaa purjo-sipulipiirakan taikinaan mukavaa kirpeyttä, mikä raikastaa piirakan ja tuo terävyyttä pehmeän sipulitäytteen makuun.

Valmistusaika

Työaika
1 h
uunissa
40 min
Yhteensä
1 h 40 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
11 arvostelu

Ainekset8 annosta

8 annosta

Rahkavoitaikina

250 g
250 g
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 (300 g)
purjo
1 kg
sipulia
2 rkl
1 rasia (200 g)
2
kananmunaa
1 tl
suolaa

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Aloita piirakan valmistaminen sekoittamalla maitorahka ja pehmeä voi tasaiseksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  2. Muotoile piirakkataikina suorakaiteeksi ja kääri se kelmuun. Anna taikinan kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa.
  3. Hienonna purjo ja sipulit. Kuullota ne voissa tilavassa paistokasarissa. Lisää tuorejuusto, pidä levyllä ja sekoittele kunnes juusto sulaa. Jäähdytä.
  4. Lisää täytteeseen munat ja suola.
  5. Jaa piirakkataikina kahteen osaan. Kauli toisesta palasta n. 1/2 cm:n paksuinen suorakaide, n. 30 x 22 cm. Siirrä se leivinpaperille uunipellille. Kauli myös toinen pala samankokoiseksi suorakaiteeksi.
  6. Levitä uunipellillä olevalle piirakkapohjalle täyte. Nosta päälle kansilevy. Käännä reunat alle.
  7. Voitele munalla. Koristele kansi: leikkaa kevyesti teräväkärkisellä veitsellä pintaan ruudukko. Voit myös pistellä kannen haarukalla.
  8. Paista piirakkaa 200 asteessa n. 40 min.
Vinkki

Vinkki

* Korvaa chilin makuinen tuorejuusto Valio Viola yrtti-pippuri -tuorejuustolla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
176 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.