Purjo-sipulipiirakka

Purjo-sipulipiirakka

1 h 40 min
keskitaso
176 kcal / 100g
1
3

Maitorahka antaa purjo-sipulipiirakan taikinaan mukavaa kirpeyttä, mikä raikastaa piirakan ja tuo terävyyttä pehmeän sipulitäytteen makuun.

Ainekset

8 annosta

Rahkavoitaikina

1 prk (250 g)
250 g
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 (300 g)
purjo
1 kg
sipulia
2 rkl
1 rasia (200 g)
2
kananmunaa
1 tl
suolaa

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Aloita piirakan valmistaminen sekoittamalla maitorahka ja pehmeä voi tasaiseksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  2. Muotoile piirakkataikina suorakaiteeksi ja kääri se kelmuun. Anna taikinan kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa.
  3. Hienonna purjo ja sipulit. Kuullota ne voissa tilavassa paistokasarissa. Lisää tuorejuusto, pidä levyllä ja sekoittele kunnes juusto sulaa. Jäähdytä.
  4. Lisää täytteeseen munat ja suola.
  5. Jaa piirakkataikina kahteen osaan. Kauli toisesta palasta n. 1/2 cm:n paksuinen suorakaide, n. 30 x 22 cm. Siirrä se leivinpaperille uunipellille. Kauli myös toinen pala samankokoiseksi suorakaiteeksi.
  6. Levitä uunipellillä olevalle piirakkapohjalle täyte. Nosta päälle kansilevy. Käännä reunat alle.
  7. Voitele munalla. Koristele kansi: leikkaa kevyesti teräväkärkisellä veitsellä pintaan ruudukko. Voit myös pistellä kannen haarukalla.
  8. Paista piirakkaa 200 asteessa n. 40 min.

Vinkki

* Korvaa chilin makuinen tuorejuusto Valio Viola yrtti-pippuri -tuorejuustolla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
176 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
12 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
42 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)