Siirry sisältöön
Purjo-sipulipiirakka

Purjo-sipulipiirakka

Maitorahka antaa purjo-sipulipiirakan taikinaan mukavaa kirpeyttä, mikä raikastaa piirakan ja tuo terävyyttä pehmeän sipulitäytteen makuun.

Purjo-sipulipiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Rahkavoitaikina

  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • 250 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 (300 g) purjo
  • 1 kg sipulia
  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® paprika-chili tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt paprika-chili tuo pientä potkua leivälle, keittoihin tai kastikkeisiin. Levitä pehmeää tuorejuustoa leivälle…
    Valio Viola® kevyt e200 g paprika-chili tuorejuusto laktoositon
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Ohje

  1. Aloita piirakan valmistaminen sekoittamalla maitorahka ja pehmeä voi tasaiseksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  2. Muotoile piirakkataikina suorakaiteeksi ja kääri se kelmuun. Anna taikinan kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa.
  3. Hienonna purjo ja sipulit. Kuullota ne voissa tilavassa paistokasarissa. Lisää tuorejuusto, pidä levyllä ja sekoittele kunnes juusto sulaa. Jäähdytä.
  4. Lisää täytteeseen munat ja suola.
  5. Jaa piirakkataikina kahteen osaan. Kauli toisesta palasta n. 1/2 cm:n paksuinen suorakaide, n. 30 x 22 cm. Siirrä se leivinpaperille uunipellille. Kauli myös toinen pala samankokoiseksi suorakaiteeksi.
  6. Levitä uunipellillä olevalle piirakkapohjalle täyte. Nosta päälle kansilevy. Käännä reunat alle.
  7. Voitele munalla. Koristele kansi: leikkaa kevyesti teräväkärkisellä veitsellä pintaan ruudukko. Voit myös pistellä kannen haarukalla.
  8. Paista piirakkaa 200 asteessa n. 40 min.

Vinkki

Korvaa chilin makuinen tuorejuusto Valio Viola yrtti-pippuri -tuorejuustolla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 167 kcal
Proteiini 4,4 g
Hiilihydraatti 11,4 g
Rasva 11,3 g
Tyydyttynyt rasva 6,4 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search