Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Quiche Lorraine maitojauheella

Munaton piirakka syntyy käyttämällä täytteessä maitojauhetta. Saat piirakasta helposti myös laktoosittoman valitsemalla muut maitotuotteet laktoosittomina versioina.

Quiche Lorraine maitojauheella
Quiche Lorraine maitojauheella

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 1 dl
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 2 rkl vettä

Täyte

  • 170 g pekonia
  • 1-2  sipulia
  • 1 pussi (150 g)
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e150 g raaste (punaleima)
  • 2 dl
    Monikäyttöinen Valio laktoositon kevyt maitojauhe on laktoositonta kevytmaitoa kätevässä ja hyvin säilyvässä muodossa. Jauhe ei…
    Valio laktoositon kevyt maitojauhe instant 400 g
  • 2 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • ½ dl tuoretta persiljaa

Pohja

  • 1 dl Valio voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 2 rkl vettä

Täyte

  • 170 g pekonia
  • 1-2  sipulia
  • 1 pussi (150 g) Valio Emmental raastetta
  • 2 dl Valio laktoositon kevyt maitojauhetta instant
  • 2 dl Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • ½ dl tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Painele taikina vuoan (Ø 27 cm) pohjalle ja reunoille.
  3. Esipaista pohjaa uunin alaosassa 200 asteessa 15 min. Paina pohjan päälle alumiinifolio tai käytä paistoherneitä, jotta reunat eivät valu paistamisen aikana.
  4. Paista suikaloitu pekoni ja viipaloitu sipuli pannulla. Levitä pekoni-sipuliseos ja juustoraaste pohjalle. Yhdistä täytteen loput aineet. Kaada vuokaan.
  5. Paista uunin ala-/keskiosassa 200 asteessa 20 - 25 min.

Vinkki

Suikaloi pekonin tilalle piirakkaan 150 g palvikinkkua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 316 kcal
Proteiini 12,4 g
Hiilihydraatti 18,8 g
Rasva 21,2 g
Tyydyttynyt rasva 11,4 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1