Raakakakku

Raakakakku

6 h
keskitaso
343 kcal / 100g
0
0

Raakakakkuja ei nimensä mukaisesti kypsennetä ja ne ovat maidottomia ja gluteenittomia, eikä niihin lisätä sokeria. Tämä raakakakku on tuhti ohuudestaan huolimatta ja kuivattujen hedelmien lisäksi makeutta kakkuun tuo ananastäysmehu ja hunaja.

Ainekset

10 annosta

Täyte

300 g
cashewpähkinöitä
1 dl
3 rkl
juoksevaa hunajaa

Pohja

1 ½ dl ( 45 g)
hasselpähkinäjauhoa , esim. Risenta
1 dl
kookoshiutaleita
7 (50 g)
kuivattua, pehmeää luumua
5 (40 g)
pehmeää, kivetöntä taatelia
1 rkl
juoksevaa hunajaa

Koristeluun

200 g
tuoreita luumuja ja / tai aprikooseja
2 rkl (pehmeitä)
kuivattuja hedelmiä (luumu, aprikoosi, taateli) kuutioina

Ohje

  1. Liota cashewpähkinöitä vedessä jääkaapissa mielellään yön yli tai vähintään 5 h.
  2. Valmista pohja. Hienonna pohjan raaka-aineet tehosekoittimessa murumaiseksi seokseksi. Painele se napakasti irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle pingotetun leivinpaperin päälle.
  3. Valmista täyte. Valuta pähkinät. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen tai blenderiin. Käytä konetta usempi minuutti eli kunnes seos on tasaista.
  4. Levitä täyte pohjan päälle. Halutessasi saat kakun pinnan sileäksi tasoittamalla sen veteen kastetulla lusikalla tai lastalla. Täytettä kakkuun tulee n. 1,5 cm, joten kakku on piirakkamaisen matala. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa puoli tuntia tai pidempään.
  5. Siirrä kakku tarjoiluastiaan ja leikkaa leivinpaperin reunat pois. Koristele kakku tuoreilla luumuilla ja ripottele joukkoon pieniksi paloiksi leikattuja kuivattuja hedelmiä.

Vinkki

Tehosekoittimissa ja blendereissä on isoja eroja. Täyte voi koneesta riippuen tulla sileäksi tai jäädä karkeammaksi. Molemmat vaihtoehdot kuitenkin sopivat tähän kakkuun.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
343 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
23 g
Suola
0,0 g
Ravintokuitu
4 g
Kalsium
35 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)