Rahkateeleivät (perusohje ja muunnokset)

Rahkateeleivät (perusohje ja muunnokset)

25 min
helppo
231 kcal / 100g
5
7

Jos leipä on loppunut, pyöräytä nopeat, maukkaat teeleivät! Rahka antaa teeleiville helposti hyvää makua sekä mehevyyttä. Leivinjauheella kohotettu leivonnainen on parhaimmillaan samana päivänä. Ohjeen lopussa vinkkejä, kuinka voit helposti maustaa teeleivät tilanteen mukaan.

Ainekset

4 kpl
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 dl (100 g)
½ tl
suolaa
1 prk (250 g)
1 dl
½ dl

Tarjoiluun

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää loput aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa liikaa, ettei taikina sitkisty.
  2. Ripota pellille laitetulle leivinpaperille hiukan jauhoja. Jaa taikina neljään osaan pellille. Taputtele jauhotetulla kädellä n. 1 cm:n paksuisiksi teeleiviksi. Leikkaa vielä jokainen leipänen leivinpyörällä neljään osaan.
  3. Paista kullanruskeiksi uunin keskiosassa 225 asteessa 15 - 16 min tai kunnes kypsiä.
  4. OMENAISET RAHKATEELEIVÄT

  5. Lisää taikinaan 1 (150 g) omena raastettuna.
  6. PORKKANAISET RAHKATEELEIVÄT

  7. Lisää taikinaan 1 (150 g) porkkana raastettuna.
  8. YRTTISET RAHKATEELEIVÄT

  9. Lisää taikinaan 1 1/2 rkl pizzamaustetta tai muuta yrttimausteseosta.
  10. CHILI-RAHKATEELEIVÄT

  11. Lisää taikinaan 3/4 dl (80 g) paholaisen hilloa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
231 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
10 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
241 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)