Ranskalainen sipulipiiras

Ranskalainen sipulipiiras
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Ranskalainen sipulipiiras

Ranskalainen sipulipiiras

Ranskalainen sipulipiiras on mehevä ja tuhti klassikkoherkku. Tarjoa piirakkaa yhdessä salaatin kanssa.

Valmistusaika

Työaika
45 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

150 g
2 dl (100 g)
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ dl

Täyte

4 isoa (500 g)
sipulia
1 pkt (120 g)
fileepekonia
½ dl
kuivaa valkoviiniä
1 tl
mustapippuria
½ tl
suolaa
4 dl (200 g)
4
kananmunaa
1 ½ dl
1 dl

Ohje

  1. Sekoita pehmeään voihin juustoraaste, yhdistetyt kuivat aineet ja ruokakerma. Levitä taikina voideltuun (28 cm) vuokaan.
  2. Valmista täyte: Kuori ja viipaloi sipulit. Suikaloi pekoni ja paista se kuumalla pannulla. Kaada liika rasva pois ja lisää sipulit pekonin joukkoon. Hauduta sipulia hetki samalla sekoittaen ja lisää viini. Hauduta, kunnes viini on lähes haihtunut.
  3. Mausta pippurilla ja suolalla. Anna hiukan jäähtyä. Levitä sipuliseosa kerroksittain juuston kanssa vuokaan. Sekoita munat ruokakerman ja maidon joukkoon ja kaadä täytteen päälle. Paista 200 asteessa n. 30 min, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta kullanruskea. Tarjoa esim. vihreän salaatin ja valkoviinin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
226 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›