Ranskalainen sipulipiiras

Ranskalainen sipulipiiras

45 min
keskitaso
225 kcal / 100g
2
2

Ranskalainen sipulipiiras on mehevä ja tuhti klassikkoherkku. Tarjoa piirakkaa yhdessä salaatin kanssa.

Ainekset

8 annosta

Pohja

150 g
2 dl (100 g)
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ dl

Täyte

4 isoa (500 g)
sipulia
1 pkt (120 g)
fileepekonia
½ dl
kuivaa valkoviiniä
1 tl
mustapippuria
½ tl
suolaa
4 dl (200 g)
4
kananmunaa
1 ½ dl
1 dl

Ohje

  1. Sekoita pehmeään voihin juustoraaste, yhdistetyt kuivat aineet ja ruokakerma. Levitä taikina voideltuun (28 cm) vuokaan.
  2. Valmista täyte: Kuori ja viipaloi sipulit. Suikaloi pekoni ja paista se kuumalla pannulla. Kaada liika rasva pois ja lisää sipulit pekonin joukkoon. Hauduta sipulia hetki samalla sekoittaen ja lisää viini. Hauduta, kunnes viini on lähes haihtunut.
  3. Mausta pippurilla ja suolalla. Anna hiukan jäähtyä. Levitä sipuliseosa kerroksittain juuston kanssa vuokaan. Sekoita munat ruokakerman ja maidon joukkoon ja kaadä täytteen päälle. Paista 200 asteessa n. 30 min, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta kullanruskea. Tarjoa esim. vihreän salaatin ja valkoviinin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
225 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
16 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
217 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)