Purjo-pekonipiiras

Purjo-pekonipiiras
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Purjo-pekonipiiras

Purjo-pekonipiiras

Purjo-pekonipiiraan pohjasta tulee kypsä ja mukavan rapea, kun esipaistat sen. Täytteessä voit halutessasi käyttää myös muita vihanneksia (ks. vinkki valmistusohjeen lopusta). Tarjoa salaatin kanssa iltapalalla tai pikkuateriana.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
25 min
uunissa
25 min
Yhteensä
1 h 20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
100 g
½ dl (25 g)
1 - 2 rkl
vettä

Täyte

1 pkt (170 g)
amerikanpekonia tai ilmakuivattua kinkkua
1 iso (250 g)
paprika
1 (275 g)
purjo
1 (180 g)
1
valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 tl
sinappia
1
kananmuna
2 ½ dl (125 g)

Ohje

  1. Aloita täytteen valmistelusta: Hienonna pekoni. Paista sitä keskilämmöllä paistinpannulla, kunnes se saa hiukan väriä. Siirrä pekoni pannulta esim. lautaselle, mutta jätä rasva pannulle.
  2. Kuutioi paprika. Hienonna halkaistu ja pesty purjo.
  3. Kuullota paprikaa ja purjoa pekonirasvassa pannulla miedolla lämmöllä. Lisää pannulle tarvittaessa hiukan voita.
  4. Pohja: Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja sulatettu voi. Lisää juustoraaste ja vesi. Sekoita tasaiseksi ja taputtele uunivuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja 2 - 3 cm ylös reunoille. Esipaista pohjaa uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa 12 min.
  5. Yhdistä paprika-purjoseokseen pekoni. Nosta levyltä. Lisää hiukan jäähtyneeseen seokseen loput täyteaineet, säästä juustoraasteesta n. 1/2 dl piiraan pinnalle.
  6. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle. Ripota pinnalle loppu juustoraaste
  7. Kypsennä uunin alimmalla tasolla 200 asteessa n. 25 min tai kunnes kypsä.
  8. Tarjoa kahvipöydässä tai esim. illanistujaisissa raikkaan salaatin kanssa. Sopii myös pikkuateriaksi, tällöin annoksesta riittää neljälle.
Vinkki

Vinkki

Korvaa halutessasi purjo ja osa paprikasta hienonnetulla punasipulilla ja raastetulla porkkanalla (vihannesten määrä yht. 500 - 600 g). Kuullota ainekset pannulla pekonista jääneessä rasvassa tai Oivariini rasvassa.Korvaa puolet vehnäjauhoista halutessasi sämpyläjauhoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
235 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›