
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
37 min
Yhteensä
1 h 7 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
4.67
tähteä viidestä
3 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
-
100 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
25 g (0,5 dl)
Valio Emmental raastettaValio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
- 1-2 rkl vettä
Täyte
- 1 pkt (170 g) amerikanpekonia tai ilmakuivattua kinkkua
- 1 iso (250 g) paprika
- 1 (275 g) purjo
-
1 (180 g)
Valio Arki® crème fraîcheaValio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
- 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 1 tl sinappia
- 1 kananmuna
-
125 g (2,5 dl)
Valio Emmental raastettaValio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
Jaa resepti
Ohje
Pohja
- Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja sulatettu voi. Lisää juustoraaste ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
- Taputtele taikina uunivuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja 2 - 3 cm ylös reunoille.
- Esipaista pohjaa uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa 12 min.
Täyte
- Hienonna pekoni. Paista sitä keskilämmöllä paistinpannulla, kunnes se saa hiukan väriä. Siirrä pekoni pannulta esim. lautaselle, mutta jätä rasva pannulle.
- Kuutioi paprika. Hienonna halkaistu ja pesty purjo.
- Kuullota paprikaa ja purjoa pekonirasvassa pannulla miedolla lämmöllä. Lisää pannulle tarvittaessa hiukan voita. Yhdistä paprika-purjoseokseen pekoni. Nosta levyltä.
- Lisää hiukan jäähtyneeseen seokseen loput täyteaineet, säästä juustoraasteesta n. ½ dl piiraan pinnalle.
- Kaada täyte esipaistetulle pohjalle. Ripota pinnalle loppu juustoraaste.
- Kypsennä uunin alimmalla tasolla 200 asteessa n. 25 min tai kunnes kypsä.
- Tarjoa kahvipöydässä tai esim. illanistujaisissa raikkaan salaatin kanssa. Sopii myös pikkuateriaksi, tällöin annoksesta riittää neljälle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
253 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatti
12,8 g
Rasva
17,8 g
Tyydyttynyt rasva
9,4 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa