Siirry sisältöön
Purjo-pekonipiiras

Purjo-pekonipiiras

Purjo-pekonipiiraan pohjasta tulee kypsä ja mukavan rapea, kun esipaistat sen. Täytteessä voit halutessasi käyttää myös muita vihanneksia (ks. vinkki valmistusohjeen lopusta). Tarjoa salaatin kanssa iltapalalla tai pikkuateriana.

Purjo-pekonipiiras

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 25 g (0,5 dl)
    Valio Emmental raastetta
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e150 g raaste (punaleima)
  • 1-2 rkl vettä

Täyte

  • 1 pkt (170 g) amerikanpekonia tai ilmakuivattua kinkkua
  • 1 iso (250 g) paprika
  • 1 (275 g) purjo
  • 1 (180 g)
    Valio Arki® crème fraîchea
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon
  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 1 tl sinappia
  • 1 kananmuna
  • 125 g (2,5 dl)
    Valio Emmental raastetta
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e150 g raaste (punaleima)

Ohje

Pohja

  1. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja sulatettu voi. Lisää juustoraaste ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
  2. Taputtele taikina uunivuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja 2 - 3 cm ylös reunoille.
  3. Esipaista pohjaa uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa 12 min.

Täyte

  1. Hienonna pekoni. Paista sitä keskilämmöllä paistinpannulla, kunnes se saa hiukan väriä. Siirrä pekoni pannulta esim. lautaselle, mutta jätä rasva pannulle.
  2. Kuutioi paprika. Hienonna halkaistu ja pesty purjo.
  3. Kuullota paprikaa ja purjoa pekonirasvassa pannulla miedolla lämmöllä. Lisää pannulle tarvittaessa hiukan voita. Yhdistä paprika-purjoseokseen pekoni. Nosta levyltä.
  4. Lisää hiukan jäähtyneeseen seokseen loput täyteaineet, säästä juustoraasteesta n. ½ dl piiraan pinnalle.
  5. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle. Ripota pinnalle loppu juustoraaste.
  6. Kypsennä uunin alimmalla tasolla 200 asteessa n. 25 min tai kunnes kypsä.
  7. Tarjoa kahvipöydässä tai esim. illanistujaisissa raikkaan salaatin kanssa. Sopii myös pikkuateriaksi, tällöin annoksesta riittää neljälle.

Vinkki

Korvaa halutessasi purjo ja osa paprikasta hienonnetulla punasipulilla ja raastetulla porkkanalla (vihannesten määrä yht. 500 - 600 g). Kuullota ainekset pannulla pekonista jääneessä rasvassa tai Oivariini rasvassa. Korvaa puolet vehnäjauhoista halutessasi sämpyläjauhoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 253 kcal
Proteiini 10 g
Hiilihydraatti 12,8 g
Rasva 17,8 g
Tyydyttynyt rasva 9,4 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search