Sipuli-tomaattipiiras

Sipuli-tomaattipiiras
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Sipuli-tomaattipiiras

Sipuli-tomaattipiiras

Suolaiset piiraat ovat käteviä tarjottavia, sillä ne sopivat monenlaisiin tilanteisiin.

Valmistusaika

Työaika
40 min
kohotus
30 min
uunissa
20 min
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset8 annosta

8 annosta
1 dl
¼ pkt (12 g)
hiivaa
¼ tl
suolaa
¼ dl
2 dl
sämpyläjauhoja

Täyte

4 (n. 500 g)
sipulia
2 rkl
½ tl
suolaa
1 mm (maustemitall.)
jauhettua mustapippuria
1 rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
2 rasiaa (à 200 g)
1
kananmuna
½ dl
persiljaa

Pinnalle

½ pussia (à 150 g)

Ohje

  1. Liuota hiivan kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, Oivariini ja jauhot. Vaivaa tasaiseksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Taputtele taikina piirasvuokaan (halkaisija 26 cm). Anna kohota täytteen valmistamisen ajan.
  3. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota ne pannulla Oivariini rasvassa. Mausta suolalla, pippurilla ja etikalla. Anna jäähtyä hiukan.
  4. Lisää tuorejuusto ja muna. Sekoita täyte tasaiseksi. Lisää hienonnettu persilja.
  5. Kaada täyte vuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta.
  6. Paista 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
157 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›