Sipuli-tomaattipiiras

Sipuli-tomaattipiiras

1 h 30 min
keskitaso
158 kcal / 100g
3
0

Suolaiset piiraat ovat käteviä tarjottavia, sillä ne sopivat monenlaisiin tilanteisiin.

Ainekset

8 annosta
1 dl
¼ pkt (12 g)
hiivaa
¼ tl
suolaa
¼ dl
2 dl
sämpyläjauhoja

Täyte

4 (n. 500 g)
sipulia
2 rkl
½ tl
suolaa
1 mm (maustemitall.)
jauhettua mustapippuria
1 rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
2 rasiaa (à 200 g)
1
kananmuna
½ dl
persiljaa

Pinnalle

½ pussia (à 150 g)

Ohje

  1. Liuota hiivan kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, Oivariini ja jauhot. Vaivaa tasaiseksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Taputtele taikina piirasvuokaan (halkaisija 26 cm). Anna kohota täytteen valmistamisen ajan.
  3. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota ne pannulla Oivariini rasvassa. Mausta suolalla, pippurilla ja etikalla. Anna jäähtyä hiukan.
  4. Lisää tuorejuusto ja muna. Sekoita täyte tasaiseksi. Lisää hienonnettu persilja.
  5. Kaada täyte vuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta.
  6. Paista 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
158 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
10 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
70 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)