Juustoinen purjo-pekonipiiras

Juustoinen purjo-pekonipiiras

1 h 10 min
keskitaso
209 kcal / 100g
2
3

Valkosipuli tuo lisäsäväyksen tähän täyteläiseen purjo-pekonipiiraaseen.

Ainekset

8 annosta

Pohja

100 g
1
kananmuna
2 rkl
2 ½ dl
vehnäjauhoja

Täyte

2 isoa
purjoa
4
valkosipulin kynttä
1 pkt
fileepekonia
2 rkl
¼ tl
mustapippuria myllystä
1 dl
hienonnettua persiljaa
1 pussi (130 g)
3
kananmunaa
3 dl

Ohje

  1. Vatkaa muna pehmeän voin joukkoon. Sekoita joukkoon nopeasti ruokakerma (loput tulee täytteeseen) ja jauhot. Taputtele taikina halkaisijaltaan noin 28 cm:n piirasvuokaan. Laita jääkaappiin odottamaan. Aseta uuni 200 asteeseen.
  2. Valmista täyte. Pese, kuivaa ja viipaloi purjot, jätä latvan tummimmat ja kovimmat osat pois. Hienonna valkosipulin kynnet ja suikaloi pekoni. Paista ainekset voissa pannulla, kunnes purjo on pehmeää, älä ruskista. Ota pannu levyltä ja anna hieman jäähtyä. Lisää pannulle loput täytteen ainekset ja sekoita hyvin.
  3. Esikypsennä pohja 200 asteessa 8 min.
  4. Levitä täyte taikinapohjalle. Kypsennä 200 asteessa noin 45 min. Peitä piiras tarvittaessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa

Vinkki

* Voit tehdä vaihtoehtoisesti pieniä piiraita esim. muffinipellin vuoissa. Jaa taikina 12 osaan. Vuoraa taikinalla muffinipellin vuoat. Lisää täyte. Paista 200 asteessa noin 30 min. Irrota piiraat hieman jäähtyneinä. Tarjoa salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
209 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
15 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
110 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)