
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
40 min
Yhteensä
1 h 10 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 kananmuna
-
2 rkl
Valio ruokakermaa 10 %Laktoositon Valio ruokakerma 10 % sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta…
- 2½ dl vehnäjauhoja
Täyte
- 2 isoa purjoa
- 4 valkosipulin kynttä
- 1 pkt fileepekonia
-
30 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0 kg mustapippuria myllystä
- 1 dl hienonnettua persiljaa
-
1 pussi (130 g)
Valio Mustaleima™ raastettaValio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
- 3 kananmunaa
-
3 dl
Valio ruokakermaa 10 %Laktoositon Valio ruokakerma 10 % sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta…
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa muna pehmeän voin joukkoon. Sekoita joukkoon nopeasti ruokakerma (loput tulee täytteeseen) ja jauhot. Taputtele taikina halkaisijaltaan noin 28 cm:n piirasvuokaan. Laita jääkaappiin odottamaan. Aseta uuni 200 asteeseen.
- Valmista täyte. Pese, kuivaa ja viipaloi purjot, jätä latvan tummimmat ja kovimmat osat pois. Hienonna valkosipulin kynnet ja suikaloi pekoni. Paista ainekset voissa pannulla, kunnes purjo on pehmeää, älä ruskista. Ota pannu levyltä ja anna hieman jäähtyä. Lisää pannulle loput täytteen ainekset ja sekoita hyvin.
- Esikypsennä pohja 200 asteessa 8 min.
- Levitä täyte taikinapohjalle. Kypsennä 200 asteessa noin 45 min. Peitä piiras tarvittaessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
197 kcal
Proteiini
7,5 g
Hiilihydraatti
9,8 g
Rasva
14,1 g
Tyydyttynyt rasva
7,4 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä