
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
22 min
Yhteensä
1 h 2 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 1 rkl kaakaojauhetta
-
75 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl ruokokidesokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 kananmunaa
-
1 prk (120 g)
Valio Keittiön smetanaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 rkl (15 g) punaista elintarvikeväriä, esim. Dr. Oetker
- ½ tl valkoviinietikkaa
- ½ tl ruokasoodaa
Kuorrutus
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® sitruuna tuorejuustoaValio Viola® sitruuna on raikkaan sitruksinen tuorejuusto, joka saa makunsa aidoista sitruunoista ja sitruunankuoresta. Se…
- 1 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
-
2 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Koristeeksi
- nonparelleja
Paistamiseen
- 12 Amerikan muffinivuokaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 75 g Valio Eila® voita
- 1½ dl ruokokidesokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 kananmunaa
- 1 prk (120 g) Valio Keittiön smetanaa
- 1 rkl (15 g) punaista elintarvikeväriä, esim. Dr. Oetker
- ½ tl valkoviinietikkaa
- ½ tl ruokasoodaa
Kuorrutus
- 1 rasia (200 g) Valio Viola® sitruuna tuorejuustoa
- 1 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl Valio Keittiön vispikermaa
Koristeeksi
- nonparelleja
Paistamiseen
- 12 Amerikan muffinivuokaa
Jaa resepti
Ohje
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Laita muffinivuoat valmiiksi muffinipellin syvennyksiin.
- Yhdistä jauhoihin leivinjauhe ja kaakaojauhe.
- Vaahdota pehmeä voi ja sokerit.
- Lisää munat vatkaten.
- Yhdistä smetana ja punainen elintarvikeväri pienessä lasi- tai teräskulhossa. Varo, ettei se värjää pöytää tai vaatteita.
- Lisää voivaahtoon vuorotellen jauhoseosta (siivilän läpi) ja smetanaseosta. Sekoita välillä.
- Yhdistä viinietikka ja sooda, sekoita nopeasti (seos kuohuu hetken) ja lisää taikinaan. Sekoita.
- Jaa taikina muffinivuokiin.
- Nosta pelti uunin ala- / keskiosaan. Paista 22 - 25 min tai kunnes kypsiä. Anna jäähtyä.
- Kuorrutus: Siivilöi huoneenlämpöiseen tuorejuustoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella.
- Lisää pienissä erissä vispikerma. Vatkaa koko ajan, kunnes seos on tasaista, kuohkeaa ja vaahtomaista.
- Pursota kuorrutus muffineiden pintaan. Koristele kirkkaanpunaisilla nonparelleilla.
- Säilytä kuorrutetut muffinit jääkaapissa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
342 kcal
Proteiini
4,5 g
Hiilihydraatti
30,8 g
Rasva
22,4 g
Tyydyttynyt rasva
12,7 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- nonparelleja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.