Red velvet muffinit

Red velvet muffinit

1 h 2 min
keskitaso
353 kcal / 100g
9
14

Miedosti suklaiset Red velvet muffinit ovat muunnos kuuluisasta Red velvet -kakusta. Kakun historia vie meidät Amerikan mantereelle. Leivonnaisen alkuperästä on kiistelty, mutta luultavasti se on kehitetty New Yorkin Waldorf Astoria -hotellin keittiössä 1920-luvulla. Yhtä kaikki se on yksi suosituimmista leivonnaisista USA:ssa.

Ainekset

12 kpl
2 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
1 rkl
kaakaojauhetta
75 g
1 ½ dl
ruokokidesokeria
2 tl
vaniljasokeria
2
kananmunaa
1 prk (120 g)
1 rkl
punaista elintarvikeväriä , esim. Dr. Oetker
½ tl
valkoviinietikkaa
½ tl
ruokasoodaa

Kuorrutus

1 rasia (200 g)
1 dl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 dl

Koristeeksi

nonparelleja

Paistamiseen

12
Amerikan muffinivuokaa

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Laita muffinivuoat valmiiksi muffinipellin syvennyksiin.
  2. Yhdistä jauhoihin leivinjauhe ja kaakaojauhe.
  3. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit.
  4. Lisää munat vatkaten.
  5. Yhdistä smetana ja punainen elintarvikeväri pienessä lasi- tai teräskulhossa. Varo, ettei se värjää pöytää tai vaatteita.
  6. Lisää voivaahtoon vuorotellen jauhoseosta (siivilän läpi) ja smetanaseosta. Sekoita välillä.
  7. Yhdistä viinietikka ja sooda, sekoita nopeasti (seos kuohuu hetken) ja lisää taikinaan. Sekoita.
  8. Jaa taikina muffinivuokiin.
  9. Nosta pelti uunin ala- / keskiosaan. Paista 22 - 25 min tai kunnes kypsiä. Anna jäähtyä.
  10. Kuorrutus: Siivilöi huoneenlämpöiseen tuorejuustoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella.
  11. Lisää pienissä erissä vispikerma. Vatkaa koko ajan, kunnes seos on tasaista, kuohkeaa ja vaahtomaista.
  12. Pursota kuorrutus muffineiden pintaan. Koristele kirkkaanpunaisilla nonparelleilla.
  13. Säilytä kuorrutetut muffinit jääkaapissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
353 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
23 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
55 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (14)

ValioAnna Koekeittiöltä29.3.2018 kello 13:09
Hei, vaahdotitko hyvin kerman lisäämisen jälkeen? Kuorrutteesta tulee jämäkkää vaahtoa, kun vain malttaa vaahdottaa. Tomusokeria ei kannata lisätä, se pikemminkin löysyttää tämän tyyppistä kuorrutusta.
Nimetön25.3.2018 kello 8:47
Kuorrutuksesta tuli ihan liian löysää. Onkohan tomusokerin määrä reseptissä oikea? Tulisiko jämäkämmäksi, jos tomusokeria lisäisi?
ValioAnna Koekeittiöltä31.8.2016 kello 10:18
Hei, ohje ei ihan sellaisenaan toimi kakkuna. Red velvet kakun ohjeen löydät täältä http://www.valio.fi/reseptit/red-velvet-nakukakku/ .