Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Riisipuuro

Riisipuuro yhdistetään voimakkaasti joulunaikaan. Jännitys siitä kenen lautaselle puuroon piilotetttu manteli osuu on monille mieluinen joulumuisto. Riisipuuro on kuitenkin mainio arkiruoka muulloinkin. Mehukeiton tai maidon kanssa tarjoiltuna se sopii myös aamu- tai välipalaksi.

Riisipuuro

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Ohje

  1. Kiehauta vesi. Lisää riisit. Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin (noin 5 minuuttia).
  2. Lisää maito. Keitä puuroa hiljalleen noin 45 minuuttia koko ajan sekoitellen.
  3. Lisää suola, sekoita.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 70 kcal
Proteiini 2,8 g
Hiilihydraatti 8,8 g
Rasva 2,6 g
Tyydyttynyt rasva 1,5 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.