Siirry sisältöön
Riisikerrosvanukas

Sesonki

Perinteinen joulumenu

Perinteinen jouluruoka on täynnä makuja ja tuoksuja, jotka tuovat mieleen lämpimiä muistoja vuosien varrelta. Tämä joulumenu kokoaa yhteen kaiken tämän – aina rosollista ja joulukinkusta porkkanalaatikkoon ja luumurahkaan saakka.

Riisipuuro aloittaa joulun

Jouluaatto aloitetaan perinteisesti riisipuurolla, joka nautitaan kanelin, sokerin ja maidon tai Valio luumu–rusinakeiton kera. Valio Kiehu™ maitojuoma helpottaa puuron keittoa, sillä se on helppo keittää, mutta vaikea polttaa.

Kinkku ja muut perinteiset joulupöydän pääruoat

Joulukinkun paisto on monille tärkeä jouluaaton perinne. Ennen pöytään kantamista joulukinkku saa viimeisen silauksen sinappihunnusta ja mausteneilikoista. Halutessaan kinkun tilalla voi tarjota myös kalkkunaa. Joulupöydän lämpimiin ruokiin kuuluvat kinkun tai kalkkunan lisäksi tietysti myös lipeäkala sekä perinteiset joululaatikot: imelletty perunalaatikko, porkkanalaatikko, lanttulaatikko ja maksalaatikko. Maistuva lisä tai vaihtoehto perinteisille laatikoille on jouluinen juuresvuoka eli jouluruukku.

Joulun perinteiset jälkiruoat

Jouluaterian päättää herkullinen jälkiruoka, jossa maistuu luumut, kaneli ja muut ihanat joulumausteet. Raikas jäädyke on hyvä vaihtoehto jouluaterian jälkiruoaksi, sillä sen voi valmistaa pakkaseen jopa viikkoja ennen joulua. Piparin makua voi murustella myös herkulliseen jälkiruokamousseen. Perinteinen jouluhalko maistuu jälkiruokana leivosten muodossa. Klassinen luumurahka taas syntyy helposti luumumarmeladia ja maustettua rahkaa käyttämällä. Taatelikakku on jouluklassikoiden klassikko, jolla voi herkutella pitkin joulua.


Jouluruoat sähköä säästäen

Katso vinkit, joiden avulla valmistat jouluherkut energiatehokkaasti!

Jouluruoat sähköä säästäen

Search