Joulupuurot

Joulupuuro syödään perinteisesti jouluaaton aamuna. Joulupuuron kanssa maistuvat perinteisesti sekahedelmäkiisseli tai maito, kaneli ja sokeri. Pieni, mutta tärkeä yksityiskohta joulupuurossa on manteli, jonka uskotaan tuovan löytäjälleen onnea.

Joulupuuroreseptit

Joulupuuroperinne juontaa juurensa jo 1800-luvulle. Joulun riisipuuro keitetään yleensä kattilassa, mutta Itä-Suomessa joulupuuro on tehty perinteisesti uunissa. Tapoja joulupuuron keittämiseen on edelleen monia.

Kaikista helpoiten keitetty joulupuuro syntyy käyttämällä Valio Kiehu™ maitojuomaa, joka on helppo keittää, mutta vaikea polttaa.

Katso kaikki riisipuurot

Kiisseleitä joulupuuron kanssa

Perinteisin joulupuuron kanssa tarjottava kiisseli on kuivahedelmistä keitetty sekametelisoppa, mutta joulupuuron kanssa sopivat mainiosti myös nopea luumu-rusinakiisseli, glögi-sekahedelmäkiisseli tai luumukiisseli.

Katso kaikki kiisselit

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi