Riisipuuro

Riisipuuro

50 min
keskitaso
81 kcal / 100g
5
3

Riisipuuro yhdistetään voimakkaasti joulunaikaan. Jännitys siitä kenen lautaselle puuroon piilotetttu manteli osuu on monille mieluinen joulumuisto. Riisipuuro on kuitenkin mainio arkiruoka muulloinkin. Mehukeiton tai maidon kanssa tarjoiltuna se sopii myös aamu- tai välipalaksi.

Ainekset

4 annosta
2 dl
vettä
2 dl
puuroriisiä
1 l
½ tl
suolaa

Ohje

  1. Kiehauta vesi. Lisää riisit. Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin (n. 5 min)
  2. Lisää maito. Keitä puuroa hiljalleen 45 min koko ajan sekoitellen.
  3. Lisää suola, sekoita.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
81 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
3 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
91 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (3)

Nimetön18.3.2018 kello 18:37
Toimin reseptin mukaan ja onnistuin induktioliedellä erittäin hyvin, kun keittelin 2-3 lämmöllä välillä sekoittaen. Ei tarvinnut perinteistä haudekattilaa.
Nimetön1.1.2018 kello 17:03
Riisipuuron keitän aina haudekattilassa "normisti";huuhdon riisit siivilässä kylmällä vedellä, laitan ne, kanelitangon ja hieman kiehuvaa vettä haudekattilan puuro-osaan, annan sen imeytyä riisiin, lisään täysmaidon, sekoitan, kansi päälle ja sekoitan silloin tällöin noin tunnin aikana, mutta niin, että riiseihin jää kunnon purutuntuma! Otan kanelitangon pois ( huuhdon ja käytän parikin kertaa samaa), maustan suolalla ja sekoitan litran puuron joukkoon isohkon nokareen voita. Syön sokerilla ja kanelilla maustettuna täysmaidon kanssa. Tästä ei puuro parane! Vain hyvistä aineista saa hyvää puuroa! Unohda rasvattomat maitotuotteet hyvästä puurosta! Eihän huippukokitkaan käytä mitään kevyttuotteita ohjelmissaan;-)! Haudekattilassa puuro valmistuu melkein itestään eikä pala pohjaan. Muistat vain pitää huolta, ettei vesi lopu aluskattilasta!
Nimetön30.10.2017 kello 16:29
Riisipuuro keitetään haudekattilassa ilman vettä. Vesi pilaa puuron ja se maistuu vetiseltä.