Siirry sisältöön
Imelletty perunalaatikko

Imelletty perunalaatikko

Laatikot voi valmistaa jo hyvissä ajoin ennen aattoa ja pakastaa. Näin viime hetken kiireissä on yksi huoli vähemmän. Imelletty perunalaatikko kannattaa pakastaa ennen kypsentämistä.

Imelletty perunalaatikko

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 kg jauhoisia perunoita
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 45 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 8 dl
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl siirappia

Ohje

  1. Keitä perunat kuorineen höyrykattilassa tai suolattomassa vedessä täysin kypsiksi. Kuori perunat kuumina. Survo ne huolella ja ripottele pinnalle vehnäjauhot. Mikäli seos on erityisen kuiva, lisää hiukan keitinvettä. Sekoita. Anna survoksen imeltyä lämpimässä paikassa kannen alla. Perunasurvoksen tulisi olla 55 – 60 -asteista. Imellytys kestää n. 5 tuntia raaka-aineista ja olosuhteista riippuen.
  2. Kun seos on löystynyt ja maistuu imelältä, lisää voi, maito ja suola. Sekoita joukkoon hieman siirappia, jos haluat lisää makeutta.
  3. Kaada seos kahteen voideltuun, n. 1 1/2 l:n vetoiseen uunivuokaan. Jätä vuoat vajaiksi, hiukan yli puolilleen, sillä ruoka kiehuu helposti yli.
  4. Paista perunalaatikkoa 150 -175 asteessa n. 2 tuntia. Jos imelletty perunalaatikko halutaan pakastaa, tee se ennen kypsennystä

Vinkki

Imellyttämisen voi tehdä esim. 55 - 60 asteisen sähkölieden uunissa. Lämpötilaa olisi hyvä tarkkailla lämpömittarilla (esim. sähköinen kinkunpaistomittari), sillä se ei saa nousta yli 75 asteen, muuten imeltyminen pysähtyy. Kannella peitetyn kattilan voi laittaa myös kylmälaukkuun. Vuoraa kylmälaukun pohja ja kattilan ympärys esim. sanomalehtipaperilla, ettei lämpötila laskisi. Sekoita ja maistele perunaseosta imeltymisen aikana muutamia kertoja. Imeltynyt perunasurvos maistuu makeahkolta ja on rakenteeltaan löystynyttä ja ulkonäöltään hiukan kiiltavää. Jos seos ei ole makeutunut ja löystynyt, jatka vielä imellytystä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 86 kcal
Proteiini 2,4 g
Hiilihydraatti 13 g
Rasva 2,4 g
Tyydyttynyt rasva 1,3 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search