Imelletty perunalaatikko

Imelletty perunalaatikko

8 h 30 min
keskitaso
86 kcal / 100g
33
69

Laatikot voi valmistaa jo hyvissä ajoin ennen aattoa ja pakastaa. Näin viime hetken kiireissä on yksi huoli vähemmän. Imelletty perunalaatikko kannattaa pakastaa ennen kypsentämistä.

Ainekset

10 annosta
n. 2 kg
jauhoisia perunoita
4 rkl
vehnäjauhoja
3 rkl
8 dl
2 tl
suolaa
2 rkl
siirappia

Ohje

  1. Keitä perunat kuorineen höyrykattilassa tai suolattomassa vedessä täysin kypsiksi. Kuori perunat kuumina. Survo ne huolella ja ripottele pinnalle vehnäjauhot. Sekoita. Anna survoksen imeltyä lämpimässä paikassa kannen alla. Perunasurvoksen tulisi olla 55 – 60 -asteista. Imellytys kestää n. 5 tuntia raaka-aineista ja olosuhteista riippuen.
  2. Kun seos on löystynyt ja maistuu imelältä, lisää voi, maito ja suola. Sekoita joukkoon hieman siirappia, jos haluat lisää makeutta.
  3. Kaada seos kahteen voideltuun, n. 1 1/2 l:n vetoiseen uunivuokaan. Jätä vuoat vajaiksi, hiukan yli puolilleen, sillä ruoka kiehuu helposti yli.
  4. Paista perunalaatikkoa 150 -175 asteessa n. 2 tuntia. Jos imelletty perunalaatikko halutaan pakastaa, tee se ennen kypsennystä

Vinkki

Imellyttämisen voi tehdä esim. 55 - 60 asteisen sähkölieden uunissa. Lämpötilaa olisi hyvä tarkkailla lämpömittarilla (esim. sähköinen kinkunpaistomittari), sillä se ei saa nousta yli 75 asteen, muuten imeltyminen pysähtyy. Kannella peitetyn kattilan voi laittaa myös kylmälaukkuun. Vuoraa kylmälaukun pohja ja kattilan ympärys esim. sanomalehtipaperilla, ettei lämpötila laskisi. Sekoita ja maistele perunaseosta imeltymisen aikana muutamia kertoja. Imeltynyt perunasurvos maistuu makeahkolta ja on rakenteeltaan löystynyttä ja ulkonäöltään hiukan kiiltavää. Jos seos ei ole makeutunut ja löystynyt, jatka vielä imellytystä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
86 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
2 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
38 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)