
Moderni joulumenu tuo vaihtelua joulupöytään
Kaipaatko uusia makuja jouluaterialle? Tuo joulupöytään rohkeasti uutta kulmaa ja omia suosikkiruokiasi. Moderni joulumenu on persoonallinen ja juuri sinun makusi mukainen.
Uusia makuja joulun alkupaloihin
Joulupöytä aloitetaan tietysti kaloilla ja muilla herkullisilla pikkusuolaisilla. Modernissa joulumenussa rosolli saa uutta ulottuvuutta pikkelöinnistä ja saaristolaisleipä lakritsista. Piparjuurismetanalla maustettu lohitartar maistuu sellaisenaan tai rapsakalle saariston siemennäkkärille sipaistuna. Saaristolaishyytelö on näyttävä koristus pöytään: se on kuin suolainen juustokakku ilman pohjaa. Kokeilunhaluiselle herkuttelijalle sopivat myös AURA®-juustolla tai mascarponella täytetyt taatelit tai sitruunalla ja timjamilla maustetut kampasimpukat.

Kasvistartar

AURA täytteiset taatelit

Saaristolaishyytelö

Tartar

Mätidippi

Lohitartar ja piparjuurismetanaa

Lakritsisaaristolaisleipä

Persimonsalaatti

Mascarponetaatelit

Glögipikkelöity rosolli ja AURA-vaahto

Ginigraavattu lohi

Paahdettu kurpitsasalaatti

Sienisalaattidippi

Kylmä sipsipelti

Saariston siemennäkkäri
Joulupöydän modernit pääruoat
Moderniin joulupöytään kuuluu täyttävä ja näyttävä pääruoka. Hauduttele possu meheväksi kirsikkaisessa Hehku®-juomassa tai paista kinkun sijaan sokerisuolattu porsaanfilee tai beef Wellington. Yhden tai kahden hengen joulupöytään sopii porsaan potkasta valmistuva sinkun joulukinkku tai ruusukaali-karpalopedillä paistettu kalkkuna.

Hehkupossu

Talvisalaatti

Paahdetut AURA rosmariiniperunat

Vegaaninen Wellington

Kalkkunaa kahdelle

Joulupelti

Palsternakkalaatikko

Sokerisuolattua porsaanfileetä ja luumu-kuminakas

Sinkun joulukinkku

Uunirosolli

Joululohi

Beef Wellington eli Wellingtonin pihvi

Pommes Anna eli annanperunat

Peltiporkkanat

Punakaalilaatikko
Joulupöytä täynnä uusia jälkiruokaideoita
Moderni joulumenu päätetään hurmaavan herkullisella red velvet -kääretortulla, jossa maistuu juuri sopivasti piparminttu. Jos kaipaat jälkiruoalta mehevyyttä, kokeile uunipäärynöitä tai leivo pikkuruisia englantilaisia hedelmäkakkusia ja tarjoile ne mascarponevaahdon kera. Jos taas toivot raikkautta, valintasi on marjaisa valkosuklaajäätelö. Rapeutta ja kuohkeutta puolestaan tarjoilee ranskalainen Paris Brest, joka täytetään pehmoisella luumu-kanelivaahdolla. Myös juustotarjotin toimii aina, ja sekin virkistyy, kun katat juustojen seuraan vaikkapa hapankirsikkahilloketta tai kanelicurdia.

Marjainen valkosuklaajäätelö

Red Velvet -kääretorttu

Sitrus pot de crème

Puolukkapannacotta

Suklaamousse ja piparkakkuvaahtoa

Paris Brest

Makupari Valio Juhla cheddar ja kanelicurd

Uunipäärynät

Englantilaiset hedelmäkakut

Piparkakkumousse AURA murulla

Vaniljapannacotta oliiviöljyllä ja suolalla

Piparitaikinajäätelö

Hapankirsikkahilloke juustoille

Jouluhalko Baked Alaska

Suklaajuustokakku lasissa
Joulujuomaksi glögiä uusin maustein
Joulumenu kruunataan arvoisellaan joulujuomalla, joka virittää mielen juhlan tunnelmaan. Toivota vieraat tervetulleiksi raikkaalla glögi tonicilla tai mukavan kirpakalla glögi sourilla! Tämän vuoden trendikäs tulokas on glögi mule.