Siirry sisältöön
Persimonrisotto

Sesonki

Herkullista kasvisjouluruokaa juhlapöytään

Pohditko, mitä tarjota joulupöydässä kinkun sijaan? Entä miten korvata joulun kalapöydän antimet? Tässä reseptit joulun maukkaimpiin kasvisherkkuihin!

Kasvissyöjän joulu – ideat alkupalapöytään

Tarjoa kasvissyöjälle kylmien kala-alkupalojen sijaan herkullinen kasvistartar, nosta pöytään raikkaita salaatteja tai ylellinen punajuuricarpaccio. Paahteinen talvisalaatti, Waldorfin salaatti ja uunirosolli maistuvat niin kasvis- kuin sekasyöjille. Leipien kanssa maistuu hurmaava ruskistettu munavoi tai sienisalaattidippi. Suolainen struudeli sopii ruokaisammaksi alkupalaksi tai pikkujoulupurtavaksi.

Kasvissyöjän pääruokana: hurmaavia makuja

Kauniisti koristeltu, mehevä pähkinäpatee on täydellisen mehevä kasvisvaihtoehto joulupöydän pääruoaksi. Proteiinia pateeseen tuo pähkinöiden lisäksi kvinoa. Imelletty perunalaatikko, porkkanalaatikko ja lanttulaatikko sopivat kasvissyöjälle sellaisenaan – samoin kuin tryffelismetanan kanssa tarjoiltava paahdettu selleri. Kikherneillä rikastettu lämmin rosollipaistos sekä wellingoton maistuvat myös vegaaneille. Risotot ovat hurmaavia pääruokia jouluiseen kasvismenuun.

Kasvissyöjän joulun jälkiruoat

Kasvissyöjälle käyvät pitkälti samat joulujälkiruoat kuin muillekin. Ota kuitenkin huomioon, että eläinperäisellä liivatteella hyydytetyt jälkiruoat eivät sovi kasvissyöjän ruokavalioon.

Suklaajuustokakku syntyy näppärästi annosmaljoihin ilman liivatetta. Näyttävämpiä jälkiruokia kasvissyöjän joulupöytään ovat vegaaninen glögijuustokakku sekä monta jouluista ihanuutta yhdistävä joulubrita. Marjoilla koristeltu pannacottapiiras ja sitruksinen pot de crème ovat suussasulavia.


Glögijuustokakku

Vegaaniset jouluruoat

Jos haluat kattaa pöytään täysin vegaanisen joulumenun, näillä resepteillä pärjäät pitkälle! Alkupalaksi maistuu saaristolaisleipä sienisalaatin kera tai pieni annos lehtikaalirisottoa. Vegaanista Wellingtonia nautiskellaan imelletyn perunalaatikon sekä rosollipaistoksen kanssa. Joulun kruunaa glögijuustokakku sekä porkkanakakku.


Search