Punajuuricarpaccio

Punajuuricarpaccio

2 h 30 min
keskitaso
113 kcal / 100g
1
2

Marinoidut, ohuet punajuuriviipaleet ovat herkullinen alkuruoka salaattijuustomurun kera. Viipaleet asetellaan yksittäin irrallisina joko tarjoiluvatiin tai annoslautasille. Annoksesta riittää myös lisukkeeksi aterioille, sillä näin valmistettuina punajuuret säilyvät viikkoja jääkaapissa.

Ainekset

12 annosta
500 g
punajuuria
1 prk (180 g)
1 rkl
öljyä
1 rkl
sitruunamehua
mustapippuria myllystä
punamangodin lehtiä tai punajuuren versoja
sormisuolaa
2 rkl
pinjansiemeniä paahdettuna

Keitinliemi

1 dl
1 rkl
siirappia
1 tl
sinappijauhetta
1 tl
sormisuolaa
5
kokonaista neilikkaa

Ohje

  1. Leikkaa kuoritut punajuuret ohuen ohuiksi viipaleiksi monitoimikoneen ohuella viipalointiterällä tai mandoliinilla.
  2. Kiehauta keitinliemen ainekset kattilassa. Lisää punajuuriviipaleet ja keitä kannen alla 5 min.
  3. Anna punajuurien jäähtyä ja maustua liemessä jääkaapissa 1 - 2 h. Leikkaa sillä aikaa salaattijuusto murumaiseksi. Paahda pinjansiemenet kuivalla, pinnoitetulla pannulla.
  4. Valuta punajuuret huolellisesti.
  5. Yhdistä öljy ja sitruunamehu pienessä kannussa tai kupissa.
  6. Asettele punajuuriviipaleet yksittäin irrallisina joko tarjoiluvatiin tai annoslautasille. Rouhi päälle pippuria ja ripottele sormisuolaa. Pirskota päälle öljy-sitruunamehuseos. Viimeistele annos lehdillä.

Vinkki

1/2 kg:sta punajuuria riittää myös lisukkeeksi aterioille, sillä näin valmistettuina ne säilyvät jääkaapissa parikin viikkoa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
113 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
7 g
Suola
1,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
93 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)