Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Punajuuricarpaccio

Marinoidut, ohuet punajuuriviipaleet ovat herkullinen alkuruoka salaattijuustomurun kera. Viipaleet asetellaan yksittäin irrallisina joko tarjoiluvatiin tai annoslautasille. Annoksesta riittää myös lisukkeeksi aterioille, sillä näin valmistettuina punajuuret säilyvät viikkoja jääkaapissa.

Punajuuricarpaccio
Punajuuricarpaccio

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g punajuuria
  • 1 prk (180 g)
    Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 0 kg punamangodin lehtiä tai punajuuren versoja
  • 0 kg sormisuolaa
  • 2 rkl pinjansiemeniä paahdettuna

Keitinliemi

  • 1 dl
    Valio omenatäysmehua
    Valio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
    Valio omenatäysmehu 1 l
  • 1 rkl siirappia
  • 1 tl sinappijauhetta
  • 1 tl sormisuolaa
  • 5 kokonaista neilikkaa

Ohje

  1. Leikkaa kuoritut punajuuret ohuen ohuiksi viipaleiksi monitoimikoneen ohuella viipalointiterällä tai mandoliinilla.
  2. Kiehauta keitinliemen ainekset kattilassa. Lisää punajuuriviipaleet ja keitä kannen alla 5 min.
  3. Anna punajuurien jäähtyä ja maustua liemessä jääkaapissa 1 - 2 h. Murustele sillä aikaa valutettu salaattijuusto murumaiseksi. Paahda pinjansiemenet kuivalla, pinnoitetulla pannulla.
  4. Valuta punajuuret huolellisesti.
  5. Yhdistä öljy ja sitruunamehu pienessä kannussa tai kupissa.
  6. Asettele punajuuriviipaleet yksittäin irrallisina joko tarjoiluvatiin tai annoslautasille. Rouhi päälle pippuria ja ripottele sormisuolaa. Pirskota päälle öljy-sitruunamehuseos. Viimeistele annos lehdillä.

Vinkki

1/2 kg:sta punajuuria riittää myös lisukkeeksi aterioille, sillä näin valmistettuina ne säilyvät jääkaapissa parikin viikkoa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 110 kcal
Proteiini 4 g
Hiilihydraatti 7,5 g
Rasva 6,6 g
Tyydyttynyt rasva 2,4 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 1,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • punamangodin lehtiä
  • sormisuolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search