Siirry sisältöön
Wellington

Sesonki

Vegaaninen jouluruoka

Pohditko, mitä jouluherkkuja valmistaisit kasvipohjaisista raaka-aineista vegaaniseen joulupöytään? Vegaaninen jouluruoka vie kielen mennessään. Näillä resepteillä onnistut.

Vegaaninen wellington ja muita ihastuttavia pääruokia

Vegaanisessa joulumenussa kinkku korvataan ruokaisalla wellingtonilla, jonka sisään on piilotettu mehevä täyte Nyhtökaurasta, sienistä ja omenoista. Hyviä vaihtoehtoja ovat myös lämmin rosollipaistos ja lisukkeeksi sopiva imelletty perunalaatikko.

Vegaaninen joulukakku ja vegaaniset joululeivonnaiset

Glögijuustokakkua ja porkkanakakkua – näillä resepteillä sammuu isompikin makeannälkä. Joulunajan kahvihetkissä maistuu vegaaninen maustekakku, joka muuten on mainio vierasvara, sillä se säilyy jääkaapissa peitettynä useamman viikon. Joulun makein ja parhain herkku on tietysti marmeladit. Näissä glögimarmeladeissa on käytetty näppärää agar agar -jauhetta ja ne ovat siten vegaanisia.

Vegaaninen jouluruoka puuroa unohtamatta

Tiesitkö, että riisipuuron voi mainiosti keittää kaurajuomaan? Ja mikä parasta: superherkullisen maun lisäksi vegaaninen puuro on tavallista riisipuuroa helpompi valmistaa, sillä se ei pala pohjaan yhtä herkästi.


Search