Hyppää sisältöön
Vegaaninen jouluruoka

Sesonki

Vegaaninen jouluruoka

Pohditko, mitä jouluherkkuja valmistaisit kasvipohjaisista raaka-aineista vegaaniseen joulupöytään? Näillä resepteillä kokkaat vegaanisen joulumenun, joka vie kielen mennessään.

Vegaanisia alkupaloja joulupöytään

Saisiko olla vegaanista sienisalaattia, maukasta hummuspiirakkaa tai näyttävä crazing table eli tunkutarjotin täynnä vihanneksia, hummusta, leipää ja Gold&Green® Nyhtökauraa? Takaamme, että näillä herkuilla käynnistät jouluaterian takuulla herkullisesti.

Vegaaninen wellington ja muita ihastuttavia pääruokia

Vegaanisessa joulumenussa kinkku korvataan ruokaisalla wellingtonilla, jonka sisään on piilotettu mehevä täyte Nyhtökaurasta, sienistä ja omenoista. Hyviä vaihtoehtoja ovat myös lämmin rosollipaistos ja lisukkeeksi sopiva imelletty perunalaatikko.

Kasvipohjaiset joulujälkiruoat ja leivonnaiset

Porkkanakakkua, panna cottaa ja kirsikkajäätelöä – näillä resepteillä sammuu isompikin makeannälkä. Joulunajan kahvihetkissä maistuu vegaaninen maustekakku, joka muuten on mainio vierasvara, sillä se säilyy jääkaapissa peitettynä useamman viikon.

Puuroa unohtamatta

Tiesitkö, että riisipuuron voi mainiosti keittää kaurajuomaan? Ja mikä parasta: superherkullisen maun lisäksi vegaaninen puuro on tavallista riisipuuroa helpompi valmistaa, sillä se ei pala pohjaan yhtä herkästi.


Etsi