Hyppää sisältöön
Stressitön joulu – helppoa ja hyvää

Sesonki

Stressitön joulu – helppoa ja hyvää

Herkullisen jouluaterian ei tarvitse tarkoittaa tuntikausien uurastusta keittiössä. Stressitön jouluruoka maistuu juhlavalta, mutta syntyy vähemmällä vaivalla.

Helppoja alku- ja pääruokia jouluun

Helpon joulumenun valmistuksessa ei turhia stressata. Suolaisenmakea suupala syntyy nopeasti, kun täytät taatelit Valio AURA® juustolla ja käytä pikaisesti uunin lämmössä. Kanelicrostinit ovat myös helppo ja nopea herkku. Jos taas rosolli kuuluu suosikkeihisi, mutta juuresten pilkkominen tuntuu vaivalloiselta, valmista rosolli tällä kertaa uunissa. Uuniversiossa juurekset voi jättää ronskeiksi paloiksi eikä pilkkomiseen meni varttia kauempaa. Kätevää, eikö totta? Joululaatikot voi ostaa kaupasta ja mehevöittää lorauksella kuohukermaa. Kun ripottelet vielä pinnalle korppujauhoja tai mantelirouhetta, tulee valmislaatikosta hetkessä edustuskelpoinen tuunattu joululaatikko. Jos kaipaat joulupöytääsi jotain superhelppoa, kokkaa pöytäseurueen kesken jaettavaksi tarkoitettu joulupelti, jonka valmistelut vievät vain vartin.


Mitä olisikaan joulu ilman riisipuuroa ja sekahedelmäkeittoa?

Jos joulupuuro meinaa jäädä keittämättä pohjaanpalamisen pelossa, kokeilepa tätä reseptiä. Kun keität puuron Valio Kiehu® maitojuomaan, riittää sekoitus silloin tällöin ja aikaa vapautuu muuhunkin kuin puurokauhan hämmentämiseen.

Näillä onnistut

Keiton valmistuksessa voit oikaista käyttämällä valmista luumu-rusinakeittoa tai keittämällä sen kiisseliksi pakkauksen ohjeen mukaan.


Etsi