Siirry sisältöön
Runebergin torttu

Runebergin torttu

Runebergin tortut juhlistavat 5. helmikuuta Suomen kansallisrunoilijan Johan Ludvig Runebergin syntymäpäivää.

Runebergin torttu

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ dl sokeria
  • ½ dl fariinisokeria
  • 1 kananmuna
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl mantelijauhetta
  • ½ dl pipari- tai keksimuruja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl kardemummaa
  • ¾ dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl

Tortun keskelle

  • ⅓ dl vadelmamarmeladia (paistonkestävää)

Kostutukseen

  • 2 rkl kuumaa vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl punssia, konjakkia tai mantelilikööriä

Koristeluun

  • ⅓ dl vadelmamarmeladia
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 tl kylmää vettä

Ohje

  1. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen muna samalla vatkaten.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne taikinaan kerman kanssa vuorotellen.
  3. Annostele reilu puolet taikinasta voideltuihin ja korppujauhotettuihin runebergintorttuvuokiin. Laita 1/2 tl vadelmamarmeladia pienellä lusikalla keskelle taikinaa. Lisää loppu taikina päälle.
  4. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsiä.
  5. Jäähdytä hetken aikaa.
  6. Sekoita kuumaan veteen sokeri. Lisää likööri. Sekoita ja maista. Kostuta tortut valelemalla kostutuslientä tortuille. Anna maustua mielellään useita tunteja tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua.
  7. Ota tortut pois vuoista. Laita vielä hiukan vadelmamarmeladia keskelle torttua. Sekoita tomusokeri ja vesi. Pursota se renkaaksi hillosilmän ympärille.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 371 kcal
Proteiini 4,8 g
Hiilihydraatti 41,6 g
Rasva 19,7 g
Tyydyttynyt rasva 9,5 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search