Runebergin torttu

Runebergin torttu
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Runebergin torttu

Runebergin torttu

Runebergin tortut juhlistavat 5. helmikuuta Suomen kansallisrunoilijan Johan Ludvig Runebergin syntymäpäivää.

Valmistusaika

Työaika
20 min
maustuminen
6 h
uunissa
20 min
Yhteensä
6 h 40 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
44 arvostelua

Ainekset6 kpl

6 kpl
100 g
½ dl
sokeria
½ dl
fariinisokeria
1
kananmuna
1 ½ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
mantelijauhetta
½ dl
pipari- tai keksimuruja
1 tl
leivinjauhetta
¼ tl
kardemummaa
¾ dl

Tortun keskelle

dl

Kostutukseen

2 rkl
kuumaa vettä
1 rkl
sokeria
2 rkl
punssia , konjakkia tai mantelilikööriä

Koristeluun

dl
1 dl
tomusokeria
n. 2 tl
kylmää vettä

Ohje

  1. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen muna samalla vatkaten.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne taikinaan kerman kanssa vuorotellen.
  3. Annostele reilu puolet taikinasta voideltuihin ja korppujauhotettuihin runebergintorttuvuokiin. Laita 1/2 tl vadelmamarmeladia pienellä lusikalla keskelle taikinaa. Lisää loppu taikina päälle.
  4. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsiä.
  5. Jäähdytä hetken aikaa.
  6. Sekoita kuumaan veteen sokeri. Lisää likööri. Sekoita ja maista. Kostuta tortut valelemalla kostutuslientä tortuille. Anna maustua mielellään useita tunteja tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua.
  7. Ota tortut pois vuoista. Laita vielä hiukan vadelmamarmeladia keskelle torttua. Sekoita tomusokeri ja vesi. Pursota se renkaaksi hillosilmän ympärille.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
374 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
43 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.