Runebergin torttu

Runebergin torttu

6 h 40 min
keskitaso
374 kcal / 100g
8
9

Runebergin tortut juhlistavat 5. helmikuuta Suomen kansallisrunoilijan Johan Ludvig Runebergin syntymäpäivää.

Ainekset

6 kpl
100 g
½ dl
sokeria
½ dl
fariinisokeria
1
kananmuna
1 ½ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
mantelijauhetta
½ dl
pipari- tai keksimuruja
1 tl
leivinjauhetta
¼ tl
kardemummaa
¾ dl

Tortun keskelle

¼ dl

Kostutukseen

2 rkl
kuumaa vettä
1 rkl
sokeria
2 rkl
punssia , konjakkia tai mantelilikööriä

Koristeluun

¼ dl
1 dl
tomusokeria
n. 2 tl
kylmää vettä

Ohje

  1. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen muna samalla vatkaten.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne taikinaan kerman kanssa vuorotellen.
  3. Annostele reilu puolet taikinasta voideltuihin ja korppujauhotettuihin runebergintorttuvuokiin. Laita 1/2 tl vadelmamarmeladia pienellä lusikalla keskelle taikinaa. Lisää loppu taikina päälle.
  4. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsiä.
  5. Jäähdytä hetken aikaa.
  6. Sekoita kuumaan veteen sokeri. Lisää likööri. Sekoita ja maista. Kostuta tortut valelemalla kostutuslientä tortuille. Anna maustua mielellään useita tunteja tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua.
  7. Ota tortut pois vuoista. Laita vielä hiukan vadelmamarmeladia keskelle torttua. Sekoita tomusokeri ja vesi. Pursota se renkaaksi hillosilmän ympärille.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
374 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
20 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
97 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)