Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
3 h 30 min
Yhteensä
3 h 55 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.06
tähteä viidestä
35 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
vuokaleipää
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
1 l
Valio piimääValio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
- 75 g hiivaa
- 3 dl mämmi- ja leipämaltaita, esim. Laihian Mallas
- 1½ dl tummaa siirappia
- 1½ dl fariinisokeria
- 1 rkl suolaa
- 4 dl ruisjauhoja
- 9 dl vehnäjauhoja
-
3 dl
vehnäleseitäVoit kokeilla myös:
- 3 dl vehnärouhetta, esim. Korpela
Voiteluun
- ½ dl kahvia
- ½ dl tummaa siirappia
Jaa resepti
Ohje
- Liuota kädenlämpöiseen piimään hiiva. Lisää maltaat.
- Lisää siirappi, fariinisokeri ja suola. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi ruis- ja vehnäjauhot sekä vehnäleseet. Alusta taikinaksi. Ripota pinnalle vähän jauhoja.
- Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 1,5 tuntia.
- Voitele huolella ja korppujauhota kolme pitkänomaista leipävuokaa (tilavuus noin 1,5 l). Jaa taikina vuokiin.
- Kypsennä uunin alimmalla tasolla 175 asteessa ensin 1 tunti 20 minuutti. Valele leipien pinta lämpimällä kahvi-siirappiseoksella. Peitä leivät kevyesti alumiinifoliolla.
- Laita leivät takaisin uuniin ja kypsennä vielä 40 minuuttia.
- Ota uunista ja anna jäähtyä hetken aikaa.
- Kumoa leivät vuoista. Laita ritilälle jäähtymään liinalla peitettynä.
- Tarjoa voin ja Valio Salaneuvos® juuston kanssa.
Vinkki!
- Voit käyttää myös leivän paistamiseen tarkoitettuja kertakäyttöisiä paistovuokia (tilavuus noin 1 litra).
- Leivän maku on parhaimmillaan 1 - 2 päivän kuluttua valmistuksesta. Säilytä leipä jääkaapissa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 214 kcalProteiini 6,3 gHiilihydraatti 41,9 gRasva 0,9 gTyydyttynyt rasva 0,1 gRavintokuitu 4,7 gSuola 0,6 gTiedot ovat suuntaa antavia.Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissaKysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.











