Satokausikalenterin appelsiini-laskiaispullat

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin appelsiini-laskiaispullat

Satokausikalenterin appelsiini-laskiaispullat

Reseptiyhteistyö Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin appelsiini-laskiaispullat

Appelsiini-laskiaispullaan appelsiinia tulee sekä taikinaan mehun muodossa, että täytteeseen raikkaana viipaleena ja kermarahkaan raastettuna kuorena. Kannattaa suosia luomuappelsiineja, kun ruokaan käyttää kuorenkin. Tarjoile raikkaan appelsiini-laskiaispullan kanssa vaikkapa kupponen Valio Luomu vanhanajan täysmaitoon tehtyä tuhtia kaakaota.

4 Henkilölle
2 h
11 arvostelu

Ainekset4 n. 4 annosta

Pullataikina

50 g
hiivaa
5 dl
2 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 tl
suolaa
1 ½ l
vehnäjauhoja
150 g

Täyte

2 dl
200 g
1 rkl
sokeria
1 kpl
appelsiinin raastettu kuori
1-2 appelsiinisiivua per pulla

Tarjoiluun

kaakaojauhetta

Ohje

  1. HUOM: Ohjeella valmistuu noin 20 kappaletta pullia
  2. Pullataikina

  3. Lämmitä luomuappelsiinitäysmehu kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä huoneenlämpöinen, pehmeä voi.
  4. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
  5. Leivo taikinasta n. 20 pullaa. Anna niiden kohota hyvin pellillä liinan alla.
  6. Paista pullia uunin keskitasolla 220 asteessa n. 10 - 12 min tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja kypsiä. Anna jäähtyä.
  7. Halkaise pullat ja täytä ne appelsiinisiivulla sekä rahkatäytteellä. Tarjoile heti.
  8. Täyte

  9. Vatkaa sokerilla maustettu kuohukerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon maitorahka ja mausta vaahto appelsiinin raastetulla kuorella.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.