Satokausikalenterin kermainen madekeitto

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin kermainen madekeitto

Satokausikalenterin kermainen madekeitto

Reseptiyhteistyö Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin kermainen madekeitto

Madekeitto on talviruokien klassikko. Tällä kertaa se saa hauskaa twistiä makeasta karamellisoidusta sipulista. Keittoon pilkotaan runsaasti juureksia ja se viimeistellään Valio Luomu kuohukermalla ja runsaalla määrällä tuoretta tilliä. Keiton kaveriksi passaa viipale juurileipää luomuvoilla ja -juustolla päällystettynä.

4 Henkilölle
2 h
00 arvostelua

Ainekset4 n. 4 annosta

Kalaliemi

1 l
vettä
1 tl
suolaa
2 kpl
laakerinlehteä
10 kpl
maustepippuria

Keitto

1000 g
juureksia (perunaa, porkkanaa, palsternakkaa & juuriselleriä)
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
3 rkl
2 dl
tuoretta tilliä

Karamellisoitu sipuli

2 kpl
isoa sipulia
3 rkl
3 rkl
sokeria
1 rkl
vettä
½ tl
suolaa

Tarjoiluun

tuoretta leipää

Ohje

  1. Kalaliemi

  2. Pyydä kalakauppiastasi käsittelemään made tai nylje se itse ja poista sisälmykset ja kidukset. Leikkaa made noin viiteen palaan.
  3. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laita mateen palat veteen. Kuori pinnalle nouseva vaahto. Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää kattilaan laakerinlehdet ja maustepippurit.
  4. Keitä hienoisesti poreillen noin 15 minuuttia. Nouki mateen palat kattilasta ja irrota niistä lihat hieman jäähtyneinä. Siivilöi liemi talteen.
  5. Keitto

  6. Kuori ja pilko juurekset. Sulata voi kattilassa ja kuullota juureksia miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia. Mausta sitruunan mehulla, suolalla ja mustapippurilla.
  7. Kaada kalaliemi juuresten päälle ja keitä noin 15 minuuttia, kunnes juurekset ovat napakan kypsiä.
  8. Lisää keiton joukkoon mateen lihat ja kerma. Kuumenna, mutta älä enää keitä. Tarkista maku ja lisää joukkoon runsaasti tuoretta hienonnettua tilliä.
  9. Tarjoile karamellisoidun sipulin kanssa.
  10. Karamellisoitu sipuli

  11. Karamellisoitua sipulia varten kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi.
  12. Sulata voi pienessä kattilassa ja kuullota sipulirenkaita miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  13. Lisää kattilaan sokeri, vesi ja suola ja hauduta vielä 10-15 minuuttia.
  14. Tarjoiluun

  15. Keiton kaveriksi passaa viipale juurileipää luomuvoilla ja -juustolla päällystettynä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.