Satokausikalenterin kerroskiisseli lumikarpaloilla

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin kerroskiisseli lumikarpaloilla

Satokausikalenterin kerroskiisseli lumikarpaloilla

Reseptiyhteistyö Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin kerroskiisseli lumikarpaloilla

Kerroskiisseli on monille tuttu herkku, jossa marja- tai hedelmäkiisseli saa kaverikseen maidosta valmistetun kiisselin. Me kokkasimme klassikkokiisselin Valion Luomu -tuotteista: kevytmaidosta sekä herkullisen marjaisista luomumustikka- ja puolukkamehuista. Kerroskiisselistä saa juhlavan jälkiruuan, kun sen kanssa tarjoilee ihastuttavia lumikarpaloita.

4 Henkilölle
3 h
00 arvostelua

Ainekset4 Henkilölle

Vaniljakiisseli

4 dl
½ dl
sokeria
2 rkl
perunajauhoja
2 tl
vaniljasokeria

Puolukkakiisseli

2 ½ dl
2 rkl
sokeria
1 ½ rkl
perunajauhoja

Mustikkakiisseli

2 ½ dl
1 ½ rkl
perunajauhoja

Lumikarpalot

100 g
tuoreita karpaloita
1
valkuainen
1 dl
tomusokeria

Ohje

  1. Lumikarpalot

  2. Valmista lumikarpalot vähintään pari tuntia ennen tarjoilua. Erottele valkuainen kulhoon ja vispaa sitä hieman vaahdoksi. Pyörittele karpaloita valkuaisvaahdossa. Siivilöi reilusti tomusokeria voipaperille ja nostele karpalot sokerin päälle. Pyörittele karpalot sokerissa paperia liikuttelemalla ja siirrä sitten lautaselle, jolle olet siivilöinyt hieman tomusokeria. Anna kuivua huoneenlämmössä vähintään pari tuntia.
  3. Kiisselit

  4. Valmista kiisselit yksitellen. Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja kuumenna, kunnes kiisselit sakenee. Anna jäähtyä hieman ja lusikoi kerroksittain tarjoilukulhoihin tai laseihin. Laita jääkaappiin ja anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.
  5. Koristele annokset lumikarpaloilla sekä halutessasi syötävillä kukilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.