Satokausikalenterin kolme salaattipohjaa

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin kolme salaattipohjaa

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Salaattisi pohjaksi voit valita sinapinsiemenillä terästetyn varhaiskaalisalaatin, grillatun salaatin tai villivihannes-vihersalaatin. Grillattu salaatti onnistuu esimerkiksi cosmopolitanista, romainesta tai sydänsalaatista. Villivihannekset ovat alkukesällä parhaimmillaan. Salaattiin sopivat hyvin esimerkiksi poimulehti, vuohenputki ja voikukka.

15 min

Ainekset4 n. 4 annosta

Varhaiskaalisalaatti

400 g
varhaiskaalia
1 kpl
kevätsipuli varsineen
3 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
omenaviinietikkaa
1 rkl
hunajaa
1 rkl
sinapinsiemeniä
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria

Villivihannes-vihersalaatti

1 kpl
ruukkusalaattia
1 nippu
villivihanneksia, kuten vuohenputkea, poimulehteä ja voikukkaa
kurkkua
tuoreita herneitä

Grillattu salaatti

2 kpl
romainesalaattia
oliiviöljyä
omenaviinietikkaa
suolaa

Ohje

  1. Varhaiskaalisalaatti

  2. Leikkaa varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kesäsipuli.
  3. Hiero kaalisuikaleisiin öljy ja omenaviinietikka, sekoita joukkoon loput aineet. Anna maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.
  4. Villivihannes-vihersalaatti

  5. Revi salaatti suupaloiksi. Huuhtele ja kuivaa villivihannekset.
  6. Leikkaa kurkku paloiksi ja riivi herneet paloista (jos käytät sokeriherneitä, voi ne käyttää kuorineen!).
  7. Yhdistä salaatin ainekset keskenään ja tarjoile.
  8. Grillattu salaatti

  9. Leikkaa salaattikerä pitkittäin puoliksi niin, että lehdet ovat edelleen kannassa kiinni.
  10. Sudi pintaan öljyä ja etikkaa ja grillaa nopeasti kuumassa grillissä niin, että saat kauniin paistopinnan.
  11. Ripottele päälle suolaa ja tarjoile lämpimänä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›