Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Satokausikalenterin paahdetut broccoliinit

Broccoliini on uusi parsa! Trendikkäät paahdetut broccoliinit tarjoillaan Lähi-idän keittiöistä tutun hummuksen kanssa, joka saa mukavaa hapokkuutta ja pehmeää kermaisuutta Valio Luomu turkkilaisesta jogurtista. Näyttävän annoksen viimeistelevät paahdetut valkosipulin puolikkaat.

Satokausikalenterin paahdetut broccoliinit
Satokausikalenterin paahdetut broccoliinit

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Jogurttihummus

  • 230 g esikeitettyjä kikherneitä
  • 1½ dl
    Valio turkkilaista luomujogurttia
    Valio Luomu™ turkkilainen jogurtti on luomumaidosta valmistettua, paksua ja lempeän täyteläistä jogurttia, joka sopii yhtä…
    Valio Luomu™ turkkilainen jogurtti 400 g
  • 1 luomusitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl tahinia
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ dl vettä

Broccoliinit

  • 300 g broccoliineja
  • 1 rkl öljyä
  • 0 kg suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 kokonainen valkosipuli

Lisäksi

  • 0 kg Valio Luomu™ gouda juustoa
  • 0 kg lehtipersiljaa
  • 0 kg sitruunalohkoja

Ohje

Jogurttihummus

  1. Laita tehosekoittimeen valutetut kikherneet, turkkilainen jogurtti ja sitruunan kuori sekä mehu.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää ne tehosekoittimeen tahinin, suolan ja oliiviöljyn kanssa.
  3. Blendaa seos sileähköksi hummukseksi. Lisää vettä, jos tahna on liian paksua.

Broccoliinit

  1. Huuhtele broccoliinit ja leikkaa mahdolliset kuivat kannat pois.
  2. Levitä broccoliinit pellille ja hiero niihin öljyä, suolaa, mustapippuria ja sitruunan mehua.
  3. Halkaise valkosipuli ja laita molemmat puolet leikkuupinta ylöspäin pellille. Lorauta myös valkosipuleille hieman öljyä.
  4. Paahda broccoliineja ja valkosipuleita 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes broccoliinit ovat napakan kypsiä ja kauniin paahtuneen värisiä.

Annoksen kokoaminen

  1. Levitä jogurttihummus tarjoiluvadille. Asettele paahdetut broccoliinit ja valkosipulin puolikkaat hummuksen päälle
  2. Viimeistele raastetulla Valio Luomu goudalla ja tuoreella lehtipersiljalla.
  3. Tarjoile hummuksen ja broccoliinien kanssa sitruunalohkoja.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 137 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 6,3 g
Rasva 9,5 g
Tyydyttynyt rasva 1,9 g
Ravintokuitu 2,6 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • Valio Luomu™ gouda juustoa
  • lehtipersiljaa
  • sitruunalohkoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search