Satokausikalenterin Pavlovakranssi

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin Pavlovakranssi

Satokausikalenterin Pavlovakranssi

Reseptiyhteistyö Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin Pavlovakranssi

Pavlova on näyttävä marenkikakku, joka sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon. Pääsiäispavlova tehdään kranssin muotoon ja ylleen se saa pääsiäiseen sopivat täytteet: pashasta inspiraation saaneen rahkavaahdon sekä rutkasti sesongissa olevia eksoottisia hedelmiä.

8 Henkilölle
10 h
00 arvostelua

Ainekset8 n. 8 annosta

Marenki

4 kpl
kananmunan valkuaista
2 ½ dl
sokeria
1 tl
valkoviinietikkaa
1 tl
maissitärkkelystä

Täyte

2 dl
1 dl
½ kpl
sitruunan raastettu kuori
2 tl
sitruunan mehua
1 rkl
sokeria
1 dl
mantelirouhetta
1 dl
kuivattuja hedelmäpaloja (esim. papaija, ananas, meloni)
½ dl
rusinoita
¼ kpl
tuore ananas

Koristeeksi

ananaskirsikoita
karambolaa
passionhedelmää
nonparelleja

Ohje

  1. Marenki

  2. Erottele valkuaiset kananmunista puhtaaseen kulhoon ja ala vatkaamaan niitä vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää pikkuhiljaa sokeria joukkoon. Vaahdota, kunnes vaahto on kiiltävää ja kovaa.
  3. Sekoita keskenään valkoviinietikka ja maissitärkkelys ja vatkaa seos marengin joukkoon.
  4. Lusikoi marenki pellille leivinpaperin päälle kranssin muotoon.
  5. Paista marenkipohjaa 125 asteessa 1 ½ tuntia.
  6. Käännä uuni pois päältä, avaa luukku raolleen (laita väliin esim. puulasta) ja jätä marenki kuivumaan yön yli.
  7. Täyte

  8. Vaahdota kerma vaahdoksi. Vispaa joukkoon rahka, sitruunan kuori ja mehu sekä sokeri. Vaahto saa olla tymäkkää.
  9. Sekoita vaahdon joukkoon mantelirouhe, kuivatut hedelmät ja rusinat.
  10. Kuori ananas ja leikkaa se pieniksi paloiksi, sekoita palat kerma-rahkavaahdon joukkoon.
  11. Pavlovan kokoaminen

  12. Siirrä pavlovakranssi varovasti tarjoiluvadille.
  13. Täytä pavlova vasta mahdollisimman lähellä tarjoiluhetkeä. Lusikoi täyte marengin päälle.
  14. Koristele pavlova ananaskirsikoilla, viipaloidulla karambolalla ja passionhedelmän siemenillä. Ripottele päälle nonparelleja viimeiseksi silaukseksi.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›