Reseptiyhteistyö
Satokausikalenterin pavlovakranssi
Pavlova on näyttävä marenkikakku, joka sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon. Pääsiäispavlova tehdään kranssin muotoon ja ylleen se saa pääsiäiseen sopivat täytteet: pashasta inspiraation saaneen rahkavaahdon sekä rutkasti sesongissa olevia eksoottisia hedelmiä.
Valmistusaika
Aktiivinen
10 h
Yhteensä
10 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni125°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaMarenki
- 4 valkuaista
- 2½ dl sokeria
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 1 tl maissitärkkelystä
Täyte
-
2 dl
Valio Luomu™ kuohukermaaValio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
- 1 dl POISTUNUT Valio Luomu™ maitorahkaa
- 0 kg raastettua sitruunankuorta
- 0 kg sitruunan mehua
- 1 rkl sokeria
- 1 dl mantelirouhetta
- 50 g kuivattuja hedelmiä, esim. papaija ja ananas
- ½ dl rusinoita
- 200 g tuoretta ananasta
Koristeeksi
- 0 kg ananaskirsikoita
- 0 kg hedelmiä
- 0 kg nonparelleja
Jaa resepti
Ohje
Marenki
- Erottele valkuaiset kananmunista puhtaaseen kulhoon ja ala vatkaamaan niitä vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää pikkuhiljaa sokeria joukkoon. Vaahdota, kunnes vaahto on kiiltävää ja kovaa.
- Sekoita keskenään valkoviinietikka ja maissitärkkelys ja vatkaa seos marengin joukkoon.
- Lusikoi marenki pellille leivinpaperin päälle kranssin muotoon.
- Paista marenkipohjaa 125 asteessa 1 ½ tuntia.
- Käännä uuni pois päältä, avaa luukku raolleen (laita väliin esim. puulasta) ja jätä marenki kuivumaan yön yli.
Täyte
- Vaahdota kerma vaahdoksi. Vispaa joukkoon rahka, sitruunan kuori ja mehu sekä sokeri. Vaahto saa olla tymäkkää.
- Sekoita vaahdon joukkoon mantelirouhe, kuivatut hedelmät ja rusinat.
- Kuori ananas ja leikkaa se pieniksi paloiksi, sekoita palat kerma-rahkavaahdon joukkoon.
Pavlovan kokoaminen
- Siirrä pavlovakranssi varovasti tarjoiluvadille.
- Täytä pavlova vasta mahdollisimman lähellä tarjoiluhetkeä. Lusikoi täyte marengin päälle.
- Koristele pavlova ananaskirsikoilla, viipaloidulla karambolalla ja passionhedelmän siemenillä. Ripottele päälle nonparelleja viimeiseksi silaukseksi.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
220 kcal
Proteiini
3,8 g
Hiilihydraatti
27,4 g
Rasva
10,2 g
Tyydyttynyt rasva
4,4 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- raastettua sitruunankuorta
- sitruunan mehua
- ananaskirsikoita
- hedelmiä
- nonparelleja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.