Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Satokausikalenterin porkkanaiset laskiaispullat

Sievän oranssin sävyiset porkkanapullat täytetään kermavaahdolla ja porkkana-passionhillolla ja nautitaan laskiaisena pulkkamäkiseikkailun päälle.

Satokausikalenterin porkkanaiset laskiaispullat
Satokausikalenterin porkkanaiset laskiaispullat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Porkkanapullat

  • 5 dl
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoa
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito on lempeän täyteläisen makuista maitoa. Se tulee tiloilta, joissa lehmät saavat…
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito 1 l
  • 1 pala (50 g) hiivaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 1½ l vehnäjauhoja
  • 2 dl (200 g) porkkanaraastetta
  • 150 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g

Voiteluun

  • 1 kananmuna
  • 0 kg raesokeria

Porkkana-passionhillo

  • 250 g porkkanaa
  • 7 passionhedelmää
  • 1 sitruuna
  • 3 dl hillosokeria
  • 1 kanelitanko

Kermavaahto

  • 2 dl
    Valio Luomu™ kuohukermaa
    Valio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
    Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl laktoositon
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Ohje

Porkkanapullat

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Laita maito yleiskoneen kulhoon ja liuota hiiva maidon joukkoon. Lisää sokeri, munat, kardemumma, suola ja osa jauhoista. Alusta sekaan loput jauhot ja lopuksi hienosti raastettu porkkana sekä huoneenlämpöinen voi. Vaivaa taikinaa noin kymmenen minuuttia. Peitä kulho pyyhkeellä ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Leivo taikinasta noin sadan gramman pullia ja laita leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Voitele pullat munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista pullia 220 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Porkkana-passionhillo

  1. Kuori ja paloittele porkkanat, keitä ne kypsiksi. Soseuta kypsät porkkanat.
  2. Halkaise passionhedelmät kaavi sisus lusikalla porkkanasoseen ja joukkoon kattilaan. Lisää sitruunan mehu, hillosokeri ja kanelitanko. Keitä hilloa 10 minuuttia. Anna jäähtyä, poista kanelitanko.

Laskiaispullien kokoaminen

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
  2. Halkaise pullat ja täytä ne porkkana-passionhillolla ja kermavaahdolla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 243 kcal
Proteiini 5,1 g
Hiilihydraatti 37,7 g
Rasva 7,4 g
Tyydyttynyt rasva 4 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • raesokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search