Siirry sisältöön
Savulohipizza

Savulohipizza

Valmista vaihteeksi yhden ison pizzan sijaan pienempiä pikkupizzoja, jokaiselle ruokailijalle oma.

Savulohipizza

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 25 g hiivaa
  • 2 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 5 dl durumvehnäjauhoja

Tomaattikastike

  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 rkl oreganoa
  • 1 rkl basilikaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl balsamiviinietikkaa

Täyte

  • 200 g kylmäsavulohta suikaleina
  • 1 punasipuli ohuina viipaleina
  • 1 prk (180 g)
    Valio Arki® crème fraîchea
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon
  • 2 rkl kaprista
  • 1 pussi (150 g)
    Valio pizzajuusto raastetta
    Valmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
    Valio pizzajuusto e150 g raaste

Ohje

  1. Valmista ensin tomaattikastike: Mittaa kaikki tomaattikastikkeen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen n. 30 min. Jäähdytä.
  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
  3. Kauli tai taputtele taikina uunipannun kokoiseksi tai 2 - 4 pyöreäksi pohjaksi.
  4. Nosta pohja leivinpaperin päälle. Anna kohota täytteen valmistamisen ajan.
  5. Levitä tomaattikastike pizzapohjalle. Levitä kastikkeen päälle lohisuikaleet, viipaloitu punasipuli, crème fraîche sekä kaprikset. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  6. Paista 250 asteessa n. 10 - 12 min.

Vinkki

Tarjoile halutessasi pizzan kanssa yrttiöljyä. Sekoita sauvasekoittimella oliiviöljyn joukkoon tilliä, ruohosipulia ja basilikaa. Mausta ripauksella suolaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 165 kcal
Proteiini 7,7 g
Hiilihydraatti 14,8 g
Rasva 7,6 g
Tyydyttynyt rasva 2,8 g
Ravintokuitu 3,3 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search