Savulohipizza

Savulohipizza
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Savulohipizza

Savulohipizza

Valmista vaihteeksi yhden ison pizzan sijaan pienempiä pikkupizzoja, jokaiselle ruokailijalle oma.

Valmistusaika

Työaika
45 min
uunissa
12 min
Yhteensä
57 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta

Pohja

25 g
hiivaa
2 dl
vettä
½ tl
suolaa
½ dl
n. 5 dl
durumvehnäjauhoja

Tomaattikastike

1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
1 rkl
oreganoa
1 rkl
basilikaa
2
valkosipulin kynttä
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
sokeria
1 tl
balsamiviinietikkaa

Täyte

200 g
kylmäsavulohta suikaleina
1
punasipuli ohuina viipaleina
1 prk (180 g)
2 rkl
kaprista
1 pussi (150 g)

Ohje

  1. Valmista ensin tomaattikastike: Mittaa kaikki tomaattikastikkeen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen n. 30 min. Jäähdytä.
  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
  3. Kauli tai taputtele taikina uunipannun kokoiseksi tai 2 - 4 pyöreäksi pohjaksi.
  4. Nosta pohja leivinpaperin päälle. Anna kohota täytteen valmistamisen ajan.
  5. Levitä tomaattikastike pizzapohjalle. Levitä kastikkeen päälle lohisuikaleet, viipaloitu punasipuli, crème fraîche sekä kaprikset. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  6. Paista 250 asteessa n. 10 - 12 min.
Vinkki

Vinkki

Tarjoile halutessasi pizzan kanssa yrttiöljyä. Sekoita sauvasekoittimella oliiviöljyn joukkoon tilliä, ruohosipulia ja basilikaa. Mausta ripauksella suolaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
176 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.