Savulohipizza

Savulohipizza

Valmista vaihteeksi yhden ison pizzan sijaan pienempiä pikkupizzoja, jokaiselle ruokailijalle oma.

57 min
keskitaso
182 kcal / 100g
0
1

Ainekset4 annosta

4 annosta

Pohja

25 g
hiivaa
2 dl
vettä
½ tl
suolaa
½ dl
n. 5 dl
durumvehnäjauhoja

Tomaattikastike

1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
1 rkl
oreganoa
1 rkl
basilikaa
2
valkosipulin kynttä
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
sokeria
1 tl
balsamiviinietikkaa

Täyte

200 g
kylmäsavulohta suikaleina
1
punasipuli ohuina viipaleina
1 prk (200 g)
2 rkl
kaprista
1 pussi (150 g)

Ohje

  1. Valmista ensin tomaattikastike: Mittaa kaikki tomaattikastikkeen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen n. 30 min. Jäähdytä.
  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
  3. Kauli tai taputtele taikina uunipannun kokoiseksi tai 2 - 4 pyöreäksi pohjaksi.
  4. Nosta pohja leivinpaperin päälle. Anna kohota täytteen valmistamisen ajan.
  5. Levitä tomaattikastike pizzapohjalle. Levitä kastikkeen päälle lohisuikaleet, viipaloitu punasipuli, creme fraiche sekä kaprikset. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  6. Paista 250 asteessa n. 10 - 12 min.

Vinkki

Tarjoile halutessasi pizzan kanssa yrttiöljyä. Sekoita sauvasekoittimella oliiviöljyn joukkoon tilliä, ruohosipulia ja basilikaa. Mausta ripauksella suolaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
182 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,9 g
Kalsium
101 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›