Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Serrano-si­pu­li-to­maat­tipizza

Herkuttele arki-illan iloksi tai viikonlopun kunniaksi kotitekoisella pizzalla.

Serrano-sipuli-tomaattipizza
Serrano-sipuli-tomaattipizza

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 2 dl
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • ⅓ pkt (à 50 g) hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ dl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 4 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 3 (n. 250 g) punasipulia
  • ¼ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 tlk (70 g) tomaattipyreetä
  • 3 tomaattia
  • 50 g serranokinkkua
  • ½ dl oliiveja
  • ½ pussia (à 150 g)
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto
  • n. 100 g (2 dl)
    Valmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio kevyempi pizzajuustoraaste on kevyempi vaihtoehto esimerkiksi pizzan päälle.…
    Valio kevyempi pizzajuusto 17 % e400 g raaste

Pohja

  • 2 dl Valio maitoa
  • ⅓ pkt (à 50 g) hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ dl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 4 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 1 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 3 (n. 250 g) punasipulia
  • ¼ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 tlk (70 g) tomaattipyreetä
  • 3 tomaattia
  • 50 g serranokinkkua
  • ½ dl oliiveja
  • ½ pussia (à 150 g) Valio AURA® murua
  • n. 100 g (2 dl) Valio kevyempi pizzajuusto raastetta 17%

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muut ainekset.
  2. Taputtele jauhotetuin käsin taikinasta pyöreä pohja (Ø n. 30 cm) leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota leivinliinalla peitettynä.
  3. Kuullota viipaloidut sipulit Oivariini rasvassa pannulla. Mausta. Levitä kohonneelle pohjalle tomaattipyree, sipuli, viipaloidut tomaatit, kinkku ja oliivit. Ripottele päälle juustot.
  4. Paista 225 asteessa n. 15 min.
  5. Mausta tuoreella oreganolla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 158 kcal
Proteiini 8 g
Hiilihydraatti 17,4 g
Rasva 6,8 g
Tyydyttynyt rasva 2,5 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1