Siemenvuokaleipä

Siemenvuokaleipä
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Siemenvuokaleipä

Siemenvuokaleipä

Siemenvuokaleipä on maukas ja rahkan mehevöittämä leipä. Erilaiset siemenet paitsi maistuvat hyvälle, ne tekevät leipään mukavan rakenteen.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
1 h
kohotus
45 min
Yhteensä
2 h 5 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset25 viipaletta

25 viipaletta
50 g
hiivaa
3 dl
1 rkl
siirappia tai sokeria
½ tl
suolaa
250 g
½ dl
auringonkukansiemeniä
½ dl
kurpitsansiemeniä
1 dl
rusinoita
1 dl
spelttihiutaleita
3 dl
täysjyväohrajauhoja ja/tai ruisjauhoja
4 dl
vehnäjauhoja
50 g

Vuoan voiteluun

1 rkl

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää siirappi ja suola.
  2. Sekoita joukkoon maitorahka, siemenet, rusinat ja spelttihiutaleet.
  3. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Lisää lopuksi pehmeä tai sulatettu, jäähtynyt voi.
  4. Kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
  5. Vaivaa taikina hyvin jauhotetulla alustalla ja leivo tangoksi.
  6. Voitele pitkänomainen (n. 2,2 l:n) leipävuoka ja laita taikina vuokaan.
  7. Anna kohota liinalla peitettynä n. puoli tuntia.
  8. Ripottele siemeniä leivän pinnalle koristeeksi.
  9. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 1 t.
  10. Anna leivän jäähtyä ennenkuin irroitat sen vuoasta. Tarjoa voin kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
239 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›