Siemenvuokaleipä

Siemenvuokaleipä

2 h 5 min
keskitaso
239 kcal / 100g
1
1

Siemenvuokaleipä on maukas ja rahkan mehevöittämä leipä. Erilaiset siemenet paitsi maistuvat hyvälle, ne tekevät leipään mukavan rakenteen.

Ainekset

25 viipaletta
50 g
hiivaa
3 dl
1 rkl
siirappia tai sokeria
½ tl
suolaa
1 prk (250 g)
½ dl
auringonkukansiemeniä
½ dl
kurpitsansiemeniä
1 dl
rusinoita
1 dl
spelttihiutaleita
3 dl
täysjyväohrajauhoja ja/tai ruisjauhoja
4 dl
vehnäjauhoja
50 g

Vuoan voiteluun

1 rkl

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää siirappi ja suola.
  2. Sekoita joukkoon maitorahka, siemenet, rusinat ja spelttihiutaleet.
  3. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Lisää lopuksi pehmeä tai sulatettu, jäähtynyt voi.
  4. Kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
  5. Vaivaa taikina hyvin jauhotetulla alustalla ja leivo tangoksi.
  6. Voitele pitkänomainen (n. 2,2 l:n) leipävuoka ja laita taikina vuokaan.
  7. Anna kohota liinalla peitettynä n. puoli tuntia.
  8. Ripottele siemeniä leivän pinnalle koristeeksi.
  9. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 1 t.
  10. Anna leivän jäähtyä ennenkuin irroitat sen vuoasta. Tarjoa voin kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
239 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
8 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
47 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)