
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 45 min
Yhteensä
2 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 50 g hiivaa
-
3 dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 rkl siirappia tai sokeria
- ½ tl suolaa
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
- ½ dl auringonkukansiemeniä
- ½ dl kurpitsansiemeniä
- 1 dl rusinoita
- 1 dl spelttihiutaleita
- 3 dl täysjyväohrajauhoja ja/tai ruisjauhoja
- 4 dl vehnäjauhoja
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Vuoan voiteluun
-
15 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää siirappi ja suola.
- Sekoita joukkoon maitorahka, siemenet, rusinat ja spelttihiutaleet.
- Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Lisää lopuksi pehmeä tai sulatettu, jäähtynyt voi.
- Kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Vaivaa taikina hyvin jauhotetulla alustalla ja leivo tangoksi.
- Voitele pitkänomainen (n. 2,2 l:n) leipävuoka ja laita taikina vuokaan.
- Anna kohota liinalla peitettynä n. puoli tuntia.
- Ripottele siemeniä leivän pinnalle koristeeksi.
- Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 1 t.
- Anna leivän jäähtyä ennenkuin irroitat sen vuoasta. Tarjoa voin kera.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
252 kcal
Proteiini
8,9 g
Hiilihydraatti
31,2 g
Rasva
9,2 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
3,3 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa