Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sienigalette

Sienigalette eli ranskalainen avopiiras leivotaan rennolla otteella. Täytteen mehevöittää crème fraîche ja salaattijuusto. Sieniä voi vaihdella saaliin tai kaupan valikoiman mukaan.

Sienigalette

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl kuivattua timjamia
  • ½ dl kylmää vettä

Täyte

  • 2½ dl suppilovahveroita
  • 1 rkl
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0 kg suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • ½ prk (à 180 g)
    Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon

Reunoille

  • 1 kananmuna
  • 1 tl seesaminsiemeniä

Tarjoiluun

  • 1 rkl vaaleaa balsamicokastiketta tai juoksevaa hunajaa

Ohje

  1. Nypi kylmä voi, jauhot, leivinjauhe ja mausteet murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon kylmä vesi ja pyörittele tasaiseksi. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa peitettynä noin 20 min.
  2. Kauli taikina leivinpaperilla pyöreäksi levyksi ja siirrä se leivinpaperilla uunipellille.
  3. Putsaa sienet ja halkaise tarvittaessa. Hienonnan sipulit. Paista sieniä pannulla ilman rasvaa, kunnes neste on haihtunut. Lisää pannulle voi ja sipulit, ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Levitä taikinalle crème fraîche ja paistettu sieni-sipuliseos sekä murustele salaattijuustoa. Jätä noin 3 cm reunoista täytteistä tyhjäksi.
  5. Taittele reunat täytteen päälle. Voitele reunat kanamunalla ja ripottele seesaminsiemeniä.
  6. Paista uunin alatasolla 225 asteessa 20 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 273 kcal
Proteiini 6,3 g
Hiilihydraatti 19,4 g
Rasva 18,7 g
Tyydyttynyt rasva 10,5 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.