
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
12 h
Yhteensä
12 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
-
150 g
Maalahden limppuaVoit kokeilla myös:
- 150 g hapankorppuja
-
¾ dl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 4 liivatelehteä
- 200 g kylmäsavusiikaa tai -lohta
- 1 (130 g) punasipuli
- 1 dl ruohosipulia
-
2 prk (à 150 g)
Valio Keittiön crème fraîcheaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2 rkl sitruunamehua
Koristeluun
- 100 g mätiä
- ruohosipulia
Pohja
- 150 g Maalahden limppua
- ¾ dl Valio voita
Täyte
- 4 liivatelehteä
- 200 g kylmäsavusiikaa tai -lohta
- 1 (130 g) punasipuli
- 1 dl ruohosipulia
- 2 prk (à 150 g) Valio Keittiön crème fraîchea
- 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
- 2 rkl sitruunamehua
Koristeluun
- 100 g mätiä
- ruohosipulia
Jaa resepti
Ohje
- Hienonna limppu tai hapankorput monitoimikoneessa. Lisää joukkoon voisula.
- Peitä irtopohjaisen, halkaisijaltaan 24 cm:n kokoisen vuoan pohja leivinpaperilla. Taputtele leipäseos pohjalle.
- Valmista täyte: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.
- Hienonna kala. Leikkaa punasipuli aivan pieniksi kuutioiksi. Hienonna myös ruohosipuli. Yhdistä kala, sipulit, crème fraîche sekä kerma vaahdoksi vatkattuna.
- Purista liivatteet kuiviksi ja liuota kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja peitä alumiinifoliolla.
- Anna siika-mätitortun hyytyä 4 - 5 tuntia tai seuraavaan päivään. Irrota torttu vuoasta. Koristele ennen tarjoilua
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
236 kcal
Proteiini
7,7 g
Hiilihydraatti
8 g
Rasva
19,2 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- ruohosipulia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.